İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olan aynı zamanda Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütün finans ayağına yönelik operasyon kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 500 polisin katılımıyla sabah saatlerinde 73 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Halen devam eden operasyonda örgütün okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu olan aynı zamanda Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in (28) yanı sıra örgütün Bergama Emniyet imamı ile çok sayıda yöneticinin de aralarında olduğu 29 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında örgütün güdümünde faaliyet gösterdiği belirtilen Bergama ilçesindeki bir öğrenci yurdu ile Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneğinde de arama yaptı.

Halen devam eden operasyonda gözaltına alınanlar, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi