Giresun'un Dereli ilçesinde polis aracına düzenlenen silahlı saldırıda bir polis memuru yaralandı.

Vali Hasan Karahan, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bu gece 23.00 sularında Dereli ilçe merkezi otogar mevkisinde yakıt alımından dönen ekip otosuna, taciz ateşi olarak değerlendirdikleri saldırı gerçekleştirildiğini belirtti.

Olayda bir polis memurunun hafif yaralandığını ifade eden Karahan, "Araçta bir polis memurumuz bulunuyordu. Çok şükür hafif sıyrıklarla saldırıyı atlattı. Saldıranlar hemen kaçtılar. Polis arkadaşımız kendisi tek başına saldıranlara cevap verdi ama onlar karanlık ve bitki örtüsünden faydalanarak kaçtılar." diye konuştu.

"Bölgemizde bir hareketlilik olduğunu biliyoruz"
Karahan, olayın ardından güvenlik güçlerinin bölgeye sevk edildiğini ve arama tarama faaliyetlerine başlanıldığını vurgulayarak, ''Bir süredir bu bölgemizde bir hareketlilik olduğunu biliyorduk. Bitki örtüsü ve coğrafi şartların kolaylığından faydalanarak, bu tarz taciz eylemlerini yaptıklarını biliyoruz. Tedbirlerimizi ona göre geliştiriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, yaralı polis memuru Suat Elidar, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Saldırı sonrası patlayıcı infilak etti
Saldırı sonrasında arama, tarama faaliyetlerinin yapıldığı sırada patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 polis yaralandı.

Giresun Valisi Hasan Karahan, yaptığı açıklamada, ekip otosuna 23.00 sularında gerçekleşen ve taciz ateşi olarak değerlendirdikleri saldırının hemen ardından emniyet güçlerinin arama, tarama faaliyetlerinde bulunduğunu söyledi.

Saldırıda ateş edilen yerin civarında bir patlayıcının tuzaklandığını aktaran Karahan, "Daha önce yerleştirilen patlayıcıya maalesef basılıyor. Ateşleme yapılan yerin civarında tuzaklama yapmışlar, maalesef iki yaralımız var. İlk değerlendirmemiz bu yönde." dedi.

"Yaralıların sağlık durumları iyi"
Karahan, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların durumlarının iyi olduğunu belirterek, bölgedeki faaliyetlerin netice alınıncaya kadar devam edeceğini kaydetti.

Vali Karahan, taciz ateşini gerçekleştirenler için ise "Bizim düşündüğümüz PKK'nın grubu, PKK'nın buradaki grupları." ifadesini kullandı.