İlk günden bugüne kadar Esenyurt halkı ile demokrasi nöbetine devam eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu; “Ey benim 80 milyon halkım, geçmişten bugüne kadar yaşanan darbeler dehalk hiçbir zaman darbeye karşı gelememiş ve darbelere her zaman boyun eğmiştir. Ama milletimiz darbeye, darbe yapmış ve bir kez daha tarihe geçmiştir. Bu hainler darbe girişiminde her şeyi hesap ettiler, fakat bizlerin bir tek imanımızı hesap edemediler. Tankları, uçakları, silahları çektiler ama yine yenemediler ve Allah’ın izniyle bir daha da yenemeyecekler”dedi.

Temizlik harekâtımız başladı
Adaletin en kısa zamanda yerini bulacağını dile getiren Başkan Kadıoğlu, “ Hiç merak etmeyin temizlik hareketimiz başladı. Elimizden gelen her şeyi yapmaya devam ediyoruz.  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman dediği gibi bizler kefenimizi giydik de bu yola çıktık. Gerekirse bu vatan, bu millet, bu bayrak için öleceğiz” dedi.

Şuan bu cuntacılar hasar tespiti yapıyorlar
Şuanda bu cuntacılar hasar tespiti yapıyorlar diyerek sözlerine devam eden Kadıoğlu, “Bunlar neleri kaybettiklerinin hesaplarını yapıyorlar. Ben şahsen Gülen’i vereceklerini düşünmüyorum. Eğer verirlerse zaten başka bir planları var demektir. Yine bizleri bölmeye Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Çerkez diye ayırmaya çalışacaklar. Değerli vatandaşlarım bizler 1000 yıllık bu tarihimize kadar beraber savaştık, beraber şehit düştük. Bir olalım, kenetlenelim ve gerekirse bir daha beraber şehit düşelim. Çünkü bu işin kazası, bu işin geri dönüşü yok. Bu saatte vatan, millet nöbeti tutan halkımı yüreğime sığdıramıyorum. Allah hepinizden razı olsun.İnşallah geleceğimiz aydınlık yolumuz, açık olur ”dedi.