Rektör Prof. Dr. İbiş, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesinde meydana gelen olayın ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Üniversitenin Cebeci Hastanesi'nde elim bir olay yaşandığını ve 4 eczacının hayatını kaybettiğini ifade eden İbiş, yaşanan olayda terör ya da siyasi bir ilişki olmadığını kaydetti.

Konunun hastane eczanesinde çalışan personel arasında her yerde yaşanabilecek uyuşmazlıklar nedeniyle meydana geldiğini ve olayın öncesinde fail hakkında dekanlık tarafından soruşturma açıldığını belirten İbiş, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Sanırım bir bunalım neticesinde eczanemizin Enver T. isimli çalışanının, eczacılarımıza ateşli silahlı saldırısıyla gerçekleşti. Bunun sonucunda Hikmet Türk, Özlem Kirişçi, Gürsu Ulaşan ve İlknur Yüce isimli eczacı meslektaşlarımız maalesef hayatlarını kaybetti. Çok üzüntü duyuyoruz bundan. Savcılık olaya el koydu. Keza olay yeri inceleme ekipleri delilleri topluyorlar. Gerekli sorguyu, araştırmayı savcılığımız yapacak ve daha detaylı bilgiyi onlar bize sunacaklar. Bu konuda derin üzüntülüyüz, tıp fakültemizin, üniversitemizin, kaybettiklerimizin ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun."

"Soruşturmayı bile gurur meselesi yapmış olabilir"
Olayın mesai içerisindeki rutin konularla ilgili olduğunu ve devam eden soruşturma hakkında fazla bilgisi bulunmadığını belirten İbiş, "Aynı ortamda çalışmalar sırasında yaşanabilecek sorunlar olduğu arkadaşlarım tarafından bana ifade edildi." diye konuştu.

Saldırganın yakalanarak gözaltına alındığını da söyleyen İbiş, olayın faili hakkında devam eden soruşturmanın bir disiplin soruşturması olduğunu kaydetti.

Saldırganın arkadaşları tarafından rüşvet ve zimmetle suçlandığı yönünde kendisine bir bilgi oluşmadığını belirten İbiş, "Soruşturmayı bile gurur meselesi yapmış olabilir." dedi.

İbiş, saldırganın psikolojik sorunları olduğu yönündeki iddialara ilişkin, elinde böyle bir raporun olmadığını ancak yapılacak incelemede bunun da ortaya çıkacağını belirterek, "Muhtemelen depresif bir atak içerisinde de olabilir. Çünkü sağlıklı bir insanın yapmayacağı bir eylem bu." diye konuştu.

Hastaneye ateşli silahın nasıl sokulduğuna ilişkin soruyu ise İbiş, "Hastanenin içerisine hastalar, çalışanlar serbestçe girip çıkabilir. Buraya günde binlerce insan girip çıkıyor. Dolayısıyla her girenin üzerinin aranması diye bir şey söz konusu değil." diyerek yanıtladı.