Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, hayali ihracat yaparak haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen şüphelilerin yakalanması için yürüttüğü soruşturma kapsamında, 4'ü kadın, 6'sı kamu görevlisi 58 şüpheli hakkında yakalama, İzmir'de 2, İstanbul'da da 10 şirkette arama kararı verdi. Güncel bonusları ile Türkiye pazarında ilgi gören 1xbet türkiye adresi size daima açık.

Bu doğrultuda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, İzmir, Antalya ve Muğla'da, eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, aralarında kadınların da bulunduğu 35 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde de arama yapıldı.

Operasyon üstüste gelen ihbarlar üzerine başlatıldı

Bu arada, operasyonel çalışmaların İstanbul mali polisine yapılan 5 ayrı ihbarla başladığı öğrenildi.



Sürdürülen teknik ve fiziki takip çalışmaları neticesinde Arif Y, Ömer U, Necmi K. ve Serhat Ö. liderliğindeki suç örgütünün, 37 firma adına iç piyasada toplanan kargo mallarını kendi tekstil ve deri firmaları üzerinden ihraç ediyormuş gibi belge düzenleyerek 800 milyon liralık hayali ihracat gerçekleştirdikleri ve devleti 110 milyon lira zarara uğrattıkları öne sürüldü.

Zanlıların ayrıca devletten haksız olarak elde ettikleri paraları turizm bölgelerinde otelcilik, araç kiralama ve inşaat sektörlerinde aklamaya çalıştıkları, şüpheliler arasında iş adamlarının yanı sıra suç örgütüne yardım edip karşılığında rüşvet alan, 3 gümrük ve 3 de maliye çalışanının olduğu ve kamu çalışanlarının aldıkları rüşvetle yakınları üzerine ticari taksi ve gayrimenkuller aldıkları iddia edildi.