Osmaniye'de yaşayan Ali (39) ve Gülay Çakıcıoğlu (37) çiftinin ilk çocukları olan 13 yaşındaki Ziya Çakıcıoğlu, 8 yaşındayken gözlerindeki şişme ve vücudundaki sararma nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Burada yapılan ilk tetkiklerde sarılık teşhisi konan Çakıcıoğlu, tedavi gördüğü sırada dalak ve karaciğerindeki büyüme nedeniyle Malatya'daki Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edildi. Burada yapılan tetkiklerde ise Çakıcıoğlu'na 50 binde bir görülen genetik hastalık HLH teşhisi kondu.

Burada 8 ay kemoterapi tedavisi gören Çakıcıoğlu, ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balçalı Hastanesine sevk edildi. Burada yapılan tetkiklerde ise Çakıcıoğlu'nun dalağının alınmasına karar verildi.

Ağırlığı 3 kilo 750 grama kadar yükselen dalak ameliyatla alındı. Bir süre ilaç tedavisi ve kemoterapi ile tedavisi süren Çakıcıoğlu'nun ilik nakli olması gerektiği ailesine iletildi. Yurt içi ve yurt dışındaki kök hücre merkezlerinde uygun ilik aranan Çakıcıoğlu, yaklaşık 6 ay önce görme ve denge bozukluğu ile yürüyememe sıkıntısı yaşamaya başladı. Doktorlar, Çakıcıoğlu'nun yaşaması için acil ilik nakli olması gerektiğini bildirmesi üzerine aile, ilik nakli için Antalya Medical Park Hastanesine başvurdu.

Burada yapılan tetkiklerde Çakıcıoğlu'na annesi Gülay ve 9 yaşındaki kardeşi Tunahan'ın iliklerinin yüzde 70 uyumlu olduğu belirlendi.
"Okuluna ve arkadaşlarına kavuşacağı günü bekliyor"

Hastanenin Pediatrik Hematoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Akif Yeşilipek tarafından naklin anneden yapılmasına karar verildi. Anneden alınan yüzde 70 uyumlu ilik, oğluna nakledildi.

Başarılı geçen naklin ardından Çakıcıoğlu'nun kan değerleri hızla normale döndü. Yaklaşık 40 gün sadece annesinin girebildiği kemik iliği transplantasyonu odasında kalan Çakıcıoğlu, taburcu edildi. Nakil öncesindeki bütün sağlık sorunları geçen Çakıcıoğlu, okuluna ve arkadaşlarına kavuşacağı günü bekliyor.

Özel harekat timleri aileye sahip çıktı

Naklin ardından rutin kontroller için bir süre hastaneye yakın bir yerde yaşamak zorunda kalan aile, Antalya'ya taşındı.

Burada aylığı bin 200 liraya ev kiralayan aile, maddi sıkıntılar nedeniyle kirayı ödemekte zorlanınca Osmaniye'deki komşuları ve akrabaları devreye girdi.

Komşu ve akrabalarının gönderdiği yardımlar ile Antalya'da hayatlarını sürdüren aileye en büyük destek de bir yakınları aracılığıyla durumdan haberdar olan Şırnak ve Nusaybin'de terörle mücadele eden polis ve jandarma özel harekat ekiplerinden geldi.

Polis ve jandarma ekipleri, Çakıcıoğlu'nun ailesine kira yardımında bulundu.

"Bize yardım eden bir polisimizin şehit olduğunu öğrendim"

Anne Gülay Çakıcıoğlu, yaptığı açıklamada, oğluna hayat verdiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Oğluna kalbini bile verebileceğini ifade eden Çakıcıoğlu, "Yeter ki oğlum sağlığına kavuşsun. Onun için her şeyi yaparım. Bu günleri gördüğüm için çok mutluyum. Umarım her şey bizim için yolunda gider." dedi.

Kendilerine yardım eden güvenlik görevlilerine minnettar olduklarını dile getiren Çakıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Polis ve askerlerimiz orada vatanlarını savunurken iyilik yapmayı da ihmal etmiyorlar. Bize yardım eden bir polisimizin şehit olduğunu öğrendim. Onun için, şehitlerimiz ve terörle mücadele eden güvenlik görevlilerimiz için her gün Kur'an-ı Kerim okuyup dua ediyorum. Onlardan Allah razı olsun. Umarım en yakın zamanda hepsi sağ salim bir şekilde sevenlerine kavuşur."

Arda Turan'dan imzalı top istiyor

Nakilden sonra kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen Ziya Çakıcıoğlu ise en kısa sürede okuluna gitmek istediğini dile getirdi.

Arkadaşları ile sokakta doyasıya oynamak istediğini ifade eden Çakıcıoğlu, "Yavaş yavaş iyileşiyorum. İyileştikten sonra hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum. En büyük hayalim Arda Turan ile tanışmak. Onun bana imzalı bir futbol topunu göndermesini istiyorum. Hastalık sürecimde onun karşılaşmalarıyla moral buldum." diye konuştu.