Alınan bilgilere göre istihbarat birimleri, terör örgütü IŞİD’in Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu’na yönelik eylemde bulunabileceği konusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü uyardı. Emniyet, bu istihbaratı Fransa Büyükelçiliği ile de paylaştı. Bunun üzerine Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği İstanbul’daki başkonsolosluğun yanı sıra Ankara’da da büyükelçiliğin faaliyetlerini de askıya alma kararı aldı.

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği’nden dün yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Güvenlik gerekçesiyle, Ankara, İstanbul ve İzmir’de düzenlenmesi öngörülen 14 Temmuz kutlamaları iptal edilmiştir. Kararla ilgili Türk makamları bilgilendirilmiştir. Kendileriyle sürekli iletişim halindeyiz. Anlayışları için Türkiye’de yaşayan Fransız topluluğuna ve tüm davetlilerimize teşekkür ederiz.”
PKK'ya bir büyük darbe daha! 

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach da Twitter hesabından “Güvenlik nedeniyle, İstanbul’daki 14 Temmuz resepsiyonu iptal edildi, tıpkı İzmir ve Ankara’da gibi. TR yetkililerle irtibat halindeyiz. Konsolosluğumuz ve Fransız Kültür Merkezi, yeni bir bildirime dek kapalı olacaktır” diye yazdı. Öte yandan Fransa basını, iptal kararlarından kısa bir süre önce Başkonsolosluğun, Türkiye’deki Fransız vatandaşlarına bir e-posta gönderdiğini paylaştı. E-postada, “Konsolosluğa, Türkiye’deki 14 Temmuz kutlamalarına yönelik ciddi bir tehdit oluşturan ve birbirleri ile uyumlu olan bilgiler geldiği” aktarıldı.

Fransız Bakan aradı
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayarak Türkiye’de düzenlenmesi öngörülen milli gün kutlamalarına ilişkin aldıkları karar ile Türkiye’deki Fransız misyonlarında alınan güvenlik önlemleri hakkında bilgi verdi. Ayrault ayrıca Türk makamlarının Fransız misyonlarının güvenliğine yönelik tedbirleri için Çavuşoğlu’na teşekkürlerini iletti.