Kadıoğlu ve Erdoğan birlikte otağları dolaştı
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ile ata sporlarını izledikten sonra festival alanında bulunan yöresel otağları ziyaret ederek görsel şölene eşlik etti.  

Kadıoğlu “Bizim geçmişimiz, geleceğimizin teminatıdır”
Geçmişimizi hiçbir zaman unutmamız gerektiğini belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu “Bizim geçmişimiz, geleceğimizin teminatıdır. Biz Osmanlının torunları olarak gelenek görenek örf ve adetlerimizi her zaman yaşatarak bu şanlı ecdadın yazmış olduğu tarihi hiçbir zaman unutturmayacağız” dedi.

Erdoğan, “ Tarihimizi unutmazsak geleceğe damga vururuz”
Üç gün süren etkinliklerinde konuşan Başkanı Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Bizler yakın zamanda 15 Temmuz hadisesinin de ortaya koyduğu gibi geleceğe millet olarak çok daha iddialı bir yürüyüş sergileyeceksek, unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizle, kültürümüzle, edebiyatımızla, dilimizle, müziğimizle, sanatımızla, estetik anlayışımızla, sporlarımızla yeniden kuşanmak zorundayız. Ancak bu şekilde bizler kendi genlerimizde olan kendi inanç sistemimizle yoğrulmuş bu renklerle boyandığımız zaman işte o zaman tarihe damgasını vurmuş Türk milleti olarak geleceğe de damga vurma iddiasını taşıyabiliriz. Bizler, Etnospor Konfederasyonu olarak sadece Türk milletinin değil, bütün milletlerin kendi geleneksel sporlarıyla yeniden ayağa kalkmasını arzu ediyoruz. Bugün dünyadaki kültürel adaletsizliğin ortadan kalkmasının yolu her milletin,  kültürün kendi değerleriyle bağımsız bir şekilde buluşabilmesiyle mümkün olacaktır. Etnospor kelimesine takılanlar oluyor. Yıllarca geleneksel sporlar dendiği zaman hak ettiği ilgiyi görmediğini biliyoruz. Etnospor deyince, ilgi çekiyor. Türk milleti olarak kendi renklerimizle boyanalım diye dua ediyorum’’ diye konuştu.

Tarih yeniden canlandı
Bu yıl Türkiye’de ilki gerçekleştirilen ve geleneksel spor dallarının tanıtılması, profesyonelleşmesi ve olimpiyatlara hazırlanması amacıyla düzenlenen festivalde, ata sporlarını yeniden er meydanına taşıyan birbirinden başarılı ve yetenekli sporcular tarihi adeta yeniden canlandırdı.