Zonguldak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla kayyum atanan gıda ve dayanaklı tüketim mallarına yönelik hizmet veren şirketin ortağı iki kardeşin, iş yerlerine yönelik daha önce yapılan operasyondan 15 gün sonra, yaşadıkları kayyum korkusuyla "muvazaalı" hisse devri yaptıkları belirlendi.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Ereğli ilçesinde 16 Ekim 2015'te FETÖ/PDY soruşturma kapsamında Karadeniz Ereğli Sanayici ve İşadamları Derneği ile bazı şirketlere ait iş yerlerinde arama yapılarak evrak ve bilgisayar kayıtları incelemeye alındı.

Operasyondan 15 gün sonra gıda ve dayanaklı tüketim mallarına yönelik hizmet veren şirketin ortağı iki kardeşten E.S.Ç'nin hissesini oğlu F.Ç'ye, M.Ç'nin ise diğer kardeşleri S.Ç'ye devrettiği tespit edildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında, hisse devir işlemlerinin muvazaalı bulunduğu, bu işlemin yapılmasının sebebinin söz konusu kişilerin 16 Ekim'de gerçekleştirilen aramalardan sonra şirketlerine uygulanacak muhtemel bir yaptırımın önüne geçmek ve kendileriyle bu şirketlerin irtibatlarının bulunmadığı izlenimini yaratmak istedikleri değerlendirildi.

Alınan tanık ifadeleri doğrultusunda da "Ereğli ilçesinde bu şirket ve şahısların halen FETÖ/PDY'ye yardım ettiği" belirlendi.

Soruşturmada daha önce kayyum atanan maden şirketinin yöneticisi olan H.D'nin, Kilimli ilçesinde bulunan başka bir maden şirketinin de ortağı olduğu ve FETÖ/PDY yapılanmasında aktif rol oynadığına dair kuvvetli şüphe oluşturan delillerin bulunduğu da tespit edildi.

Bunun üzerine Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca iki şirkete yönelik yönetim organlarının yetkilerinin tümüyle devredildiği kayyum talebi, Sulh Ceza Hakimliğince değerlendirildi.