Siirt'te, 56 sivil toplum kuruluşundan oluşan Siirt Birlik Platformu ile İl Müftülüğü tarafından organize edilen "Sabah namazı buluşmaları" kapsamında vatandaşlar Kudüs için dua etti.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, 56 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Ensar Camisi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Müezzin İsa Utlu'nun okuduğu Yasin-i Şerif'in ardından namaz kılındı.

Müftülük görevlileri tarafından Türkçe, Arapça ve Kürtçe seslendirilen ilahinin ardından program, Kudüs'teki Müslümanlara dua edilmesi ve Siirt Belediyesi tarafından verilen kahvaltıyla sona erdi.

 Siirt Birlik Platformu Başkanı Bayram Bülbül, yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamaları üzerine Kudüs'te kanayan yaraya tuz serpilmiş olduğunu söyledi.

Kudüs'e dua etmek için sabah namazında bir araya geldiklerini belirten Bülbül, şöyle konuştu: 

"Bu mübarek camide namaz ve vaazdan sonra ümmetin birleşmesine vesile olmak için dua ettik. Allah rızası için geldik ve dua ettik. Ümit ediyoruz ki Müslümanlar zilletten izzete doğru bir yol alırlar. Başta Kudüs'ün hürriyete kavuşmasına ve bütün Müslümanların kurtuluşuna vesile olur diye ümit ediyoruz. Rabbim dualarımızı kabul etsin."

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu da ABD'nin kararını kınamak ve Kudüslü Müslümanlara destek olmak amacıyla toplandıklarını söyledi.

"Amacımız Kudüslü kardeşlerimizin sıkıntılarına dualarımızla çare olabilmek, onların sıkıntısını içimizde hissedebilmek ve Kudüs ile ilgili hassasiyetimizi aslında uluslararası topluma da beyan etmektir." ifadelerini kullanan Çalapkulu, Müslüman toplumların bundan sonra birlik ve dayanışma içerisinde yapılan saldırılara karşı çıkması gerektiğini aktardı.

Vatandaşlardan Bilal Eres de Trump'ın açıklamasına tepki göstererek, "Kudüs Müslümanlarındır." dedi.