Ulukavak Mahallesi Muhtarı Hanefi Özdemir, Fatih Caddesi'ndeki muhtarlık bürosu yanındaki parkta gerçekleştirilen törende, muhtarlık olarak başta Irak ve Suriyeli sığınmacılar olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli yardımlarda bulunduklarını söyledi.

Bugüne kadar hayırseverlerin desteğiyle gıda, battaniye, soba ve yakacak yardımı yaptıklarını anlatan Özdemir, şöyle konuştu:

"Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerimiz için un yardımı yapmak için kampanya başlattık. Başta Iraklı ve Suriyeli sığınmacılar olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelerimizin mübarek ramazan ayını sorunsuz geçirmesi için hayırseverlerimize çağrıda bulunduk. Allah razı olsun, onlar da bizi kırmadılar ve yaklaşık 30 ton un temin ettiler. Bugüne kadar 3 bin ihtiyaç sahibi ailemize un yardımı yaptık. Hedefimiz 5 bin aileye ulaşmak."



Törende, hayırseverlerin desteğiyle temin edilen 10'ar kilogramlık unlar, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Muhtarlık tarafından belirlenen ihtiyaç sahipleri, kendilerine verilen fişlerle yardım aldı.



Dağıtım sırasında zaman zaman izdiham da oldu. Bazı vatandaşların ikinci kez un almak istemesi üzere kısa süre tartışma da yaşandı.



Aileler, aldıkları unları bisiklet, bebek arabası ve market araçları ile taşıdı.