Bağcılar’daki vatan ve demokrasi nöbetinin yapıldığı meydan her gün binlerce ilçe sakinini ağırlıyor. Tanınmış isimler de nöbet programına katılarak nöbetçi ilçe sakinleriyle birlikte bayrak dalgalandırıyor. 
AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati de nöbet programına katılarak vatandaşlara bir konuşma yaptı. Darbe teşebbüsü gecesi Fetöcü bir profesörün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı sokağa çıkmaya davet etmesi üzerine sarf ettiği sözlere değinen Nebati, bu kişi halkın değil tankın, tüfeğin önüne çıkmayı savaşmayı dahi bilmediğini söylediğini kaydetti. Nebati şöyle konuştu:
“Milletimiz nasıl savaşılacağını göstermiştir. Göğsünü tanka, tüfeğe, F16’tılara, mermilere siper etmiştir. Böyle hocaların Fetö gibi hocası olur. Halkımız kahramanlık göstermiştir. 200’ü aşkın şehidimiz var. Şimdi de meydanlarda demokrasisine ve vatanına sahip çıkıyor.” 
Türk milletinin tiyatro oynamadığını göstererek kıyama kalktığını kaydeden Nebati, ikiyüzlülüğü ve rol yapmayı en iyi Fetöcülerin becerdiğini kaydetti. Nebati, “Fetö boynuna ilmik geçirildiğinde görecek. Millete silah çeken terörist kansızdır.Bu milletin elinden, alnından ve gözlerinden öpüyorum.” dedi.21 gündür meydanları dolduran Türk milletine minnettar olduklarını da ifade eden Nebati, “Türkiye’nin dört bir yanında 21 gündür nöbet tutuyoruz. 21 yıl değil, ömür boyu da olsa vatan nöbeti tutarız.” dedi.

DEVELİOĞLU:” Önünüzde saygıyla eğiliyorum”
Bağcılar’daki nöbete katılanlar arasında Eski Milli Futbolcu Oktay Develioğlu da yer aldı. Halkın önünde saygıyla eğildiğini belirterek konuşmasına başlayan Develioğlu, “Milletimiz bölücü vatan hainlerinin karşısına çıkarak vatanını korudu. Allah başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet büyüklerimizi korusun.” diye konuştu. Spor adamı Süleyman Hurma da “Allah (c.c), bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.
Binlerce Bağcılarlı nöbette ayrıca İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın yaptırdığı duaya ‘amin’ dedi.