Halaçoğlu, MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ile "Ermeni soykırımı" iddialarıyla ilgili çalışma yapmak için gidecekleri Almanya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Halaçoğlu, Anadolu'nun değişik yerlerinde Ermeni çetelerinin katliamlar yaptığını, sadece Türk ve Müslümanlara değil kendilerine karşı çıkan Ermenileri bile öldürdüklerini Alman belgelerinin ortaya koyduğunu savundu. Böyle bir durumda soykırımdan bahseden bir Almanya ile karşı karşıya kalınıldığını belirten Halaçoğlu, Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı ordusunda, Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere üst düzey askeri yetkililerin Almanlardan oluştuğunu hatırlattı.
İngiltere Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı aldı! 

Halaçoğlu, "Eğer Osmanlı Devleti, Ermenilere gerçekten 'büyük bir soykırım' denilecek katliam yaptıysa, o zaman hem askeri yetkililer hem konsoloslar ve büyükelçiler neden önlemedi? Orada, bu öldürüldüğü iddia ettikleri Ermenilerin nereye gömüldüğünü herhalde biliyorlardır. Göstersinler açalım." ifadesini kullandı.

Büyük bir sahtekarlığın olduğuna işaret eden Halaçoğlu, "Bu sahtekarlığı Almanya'da ortaya koyacağız. Özellikle de buna oy veren oradaki Türk isimli parlamenterleri de Almanları da davet ediyoruz. Herkese her türlü soru hakkını tanıyacağız. İstediklerini ortaya koysunlar." diye konuştu.

"Öldürülen Ermeniler nereye gömülmüş?"
Halaçoğlu, dün Alman Arşivleri Müdürü'nün "Bu, belgeleriyle soykırımdır" açıklaması yaptığına vurgu yaparak şöyle devam etti:

"Hangi belgelere göre soykırım olduğunu da ortaya koysunlar. Zira soykırım, bir devletin sistemli olarak bir topluluğu yok etmesiyle ortaya çıkar. Bunu ancak Almanların çok iyi bilmesi lazım. Nitekim parlamentolarında bu kararları alırken, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne de aykırı davrandıklarını kendileri de herhalde biliyordur. Eğer kendilerine çok güveniyorlarsa bütün bu soykırımı kabul eden parlamentolara sesleniyorum; buna çok inanıyorlarsa o zaman mahkemeye başvursunlar, mahkeme de karara bağlansın.

Ermeniler, soykırıma uğramışlarsa BM kayıtları, Ermenilerin neden hayatta olduğunu söylüyordu? 1922 Kasımı'nda ABD ve İngiltere tarafından yapılan araştırmalarda, dünyada 3 milyon 4 bin Ermeni'nin olduğu belirtiliyor. Bu nüfusun 817 bin 873'ünün Türkiye'den göç etmiş olduğu belirtiliyor. Öldürülen Ermeniler nereye gömülmüş? Bir toplu mezar gösteremiyorlar, çünkü yok. Biz bunları çok daha geniş Fransız, İngiliz, Amerikan, Rus, Alman belgelerine göre gideceğiz, tabi ki Osmanlı belgeleri de yer alacak. Orada muhataplarımıza anlatacağız."

"Demek ki AB, vazgeçilmez bir hedef değilmiş"
Halaçoğlu'nun açıklaması sonrası bir gazetecinin, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararını sorması üzerine Ümit Özdağ da değerlendirmelerde bulundu:

"İngiltere'nin bu kararı almış olmasını, her şeyden önce onlarca yıldan bu yana Türk milletine yönelik olarak Avrupa Birliği lobiciliği yapan ve Avrupa Birliği'nin adeta 'bir altın ülke, vaat edilmiş topraklar olduğu' tezini işleyen Türkiye'deki Avrupa Birliği lobisinin anlatmış olduklarına indirilmiş ağır bir darbe olduğunu düşünüyorum. Demek ki Avrupa Birliği, bu grubun Türk milletini kandırmak istedikleri gibi vazgeçilmez bir hedef değilmiş."