Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yakalanan bölücü terör örgütü mensubunun üzerinden çalıntı cep telefonu, ziynet eşyası ve fotoğraf makinesi çıktı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, dün Yüksekova'da yakalanan, üzerinde çalıntı cep telefonu, iki altın bilezik ve kolye bulunan PKK'lı terörist, ifadesinde tünel açtıkları evlerden hırsızlık yaptığını itiraf etti.

"Nuda" isimli kişinin kendilerine "Evlerden saat, kamera, pil ve para bulursanız alın" dediğini belirten terörist, "Tünel açarken bir evde altınlara rastladım. Altınların kime ait olduğunu bilmiyorum. Altınları alarak evler arasında duvarları kırmak suretiyle koridor açmaya devam ettik. İki sarı renkli bileziği, bir sarı renkli künyeyi, bir cep telefonunu nereden aldığımı hatırlamıyorum. Bir fotoğraf makinesini ise Rızgar Tılohan bana hediye etti. Nereden aldığını bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

Bu arada, yakalanan teröristin üzerinden çıkan çalıntı eşyaların fotoğrafları ve Şırnak'taki terör operasyonunda bulunan el yapımı patlayıcının imha edilmesine ilişkin görüntü basın mensuplarıyla paylaşıldı.