Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılar düzenleyen, sivilleri ve çocukları dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik nisan ayında yurt içi ve dışında gerçekleştirilen operasyonlarda 1285 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT), güvenlik korucularının da desteğiyle, ülkenin huzur ve kardeşliğini bozmaya çalışan terör örgütlerine yönelik takibi kararlılıkla devam ediyor.

Yıl boyunca gece gündüz demeden şehir merkezi ve kırsal alanların yanı sıra yurt dışında da teröristlerin peşini bırakmayan, haftalarca arazide kalarak operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü YPG/PKK'ya bu yılın nisan ayında da ağır darbe vurdu.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, 1-30 Nisan tarihlerinde, terör örgütü YPG/PKK'nın saldırılarında 15 güvenlik görevlisi şehit düştü. Aynı süreçte bir sivilin yaşamını yitirdiği terör saldırılarında bir kişi yaralandı. Operasyon ve saldırılarda yaralanan 24 asker tedavi altına alındı.