15 Temmuz darbe teşebbüsünün en gür şekilde tel’in edildiği ve demokrasi nöbetinin tutulduğu Bağcılar, sabah saatlerine kadar coşku yaşıyor. Binlerce ilçe sakininin demokrasi ve vatan nöbetine eşlik eden ünlü radyocular da gür sesle darbe teşebbüsünü kınadılar.
Fetö Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki uzantıları ile işbirlikçilerinin 15 Temmuz gecesi kalkıştıkları darbe teşebbüsü, Bağcılar’da her gün telin ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla her gün nöbet tutan ilçe sakinlerini ünlü isimler de yalnız bırakmıyor. Ellerinde Türk bayrakları eşliğinde toplanan Bağcılarlılar, darbe heveslilerine karşı vatanına sahip çıkmanın gururunu yaşarken, halkın sesi olan radyocular da onlara eşlik ettiler. 


“Bağcılarlıların sesine ortak oldular”
Toplumun sesi olan ünlü radyo programcıları da Bağcılar’dan yükselen sese ortak oldular Bağcılar Meydanı’nda bir araya gelen tüm radyo programcıları, hep birlikte demokrasiye ve vatana sahip çıktıklarını haykırdılar. Sahnede tek tek mikrofonu eline alan radyocular, kahraman milletin darbe teşebbüsünde bulunan askeri kıyafetli teröristlere karşı gösterdiği tepkinin takdire şayan olduğunu belirttiler. Radyocular, tankın ve tüfeğin namlusuna karşı göğsünü siper ederken şehit düşen kahramanların isimlerini tek tek okudular. Programın sonunda ellerindeki bayrağı dalgalandıran radyocular binlerce Bağcılarlılarlakahramanlık türküleri söylediler.

“Ülkemizin karanlığa sürüklenmesinin önüne geçildi”
Ülkemizin her 10 yılda bir yaşadığı darbelerle başta siyasi, ekonomik ve askeri olmak üzere hemen her alanda büyük zarar gördüğünü belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 15 Temmuz gecesi aynı karanlık günlere dönülmesinin önüne geçildiğini belirtti. Çağırıcı, şöyle konuştu: “Ecdadımızın geçmişte yaşattığı kahramanlıkların aynısını yaşadık. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları dolduran milletimiz bir tarih yazmıştır. Milletimiz canı ve kanıyla darbecilere karşı koyarak ülkemizin karanlığa sürüklenmesinin önüne geçmiştir.”