Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam ediliyor.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen davanın öğleden sonraki bölümünde, görev yeri olmadığı halde Jandarma Genel Komutanlığı Karargahında yakalanan sanık eski uzman çavuş Haydar Aksoy hakim karşısına çıktı.

Olay tarihinde Akyurt İlçe Jandarma Komutanlığı trafik biriminde görev yaptığını belirten Aksoy, darbe girişiminden saatler önce bir istihbarat bilgisini sanık eski binbaşı Erdal Karlıdağ ile paylaşmak için Ankara İl Jandarma Komutanlığına gittiğini söyledi.

Aksoy, burada karşılaştığı askerlerin Karlıdağ'ın Jandarma Genel Komutanlığında olduğunu söylemesi üzerine bir grup askerle karargaha gitmeye karar verdiğini ifade etti.

Karargaha geldiklerinde olağandışı bir gelişmenin olduğunun hissedildiğini dile getiren Aksoy, Jandarma Genel Komutanlığına terör saldırısı yapılacağının konuşulduğunu, daha sonra herkesin silah almak için cephaneliğe gittiğini kaydetti.

Silahlık bölgesine geldiğinde mühimmatların bulunduğu deponun kilitli kapısını kırdığını anlatan Aksoy "Jandarma Genel Komutanlığı Karargahındaki silahlığın kapısının kilidi çekiçle zedelenmişti. Ben de ufak bir zorlamayla kapıyı açtım. Ortada bir terör saldırısı vardı, ben de yapılması gereken en mantıklı şeyi yaptım." diye konuştu.

Silahı aldıktan sonra iki kursiyer teğmenle belirlenen bölgede beklediklerini anlatan Aksoy, burada kaldıkları sürede silah kullanmadığını savundu.