Şırnak il merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından 14 Mart'ta Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Güvenlik güçleri, bir yandan terör örgütüne yönelik operasyonlarını kararlılıkla sürdürürken, bir yandan da kenti terk etmeyen vatandaşların sokağa çıkma yasağından olumsuz etkilenmemesi için Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hazırlanan gıda paketlerini vatandaşlara ulaştırıyor.

Bin aileye yardım dağıtılıyor

Operasyon bölgesinde oturan ailelerin evlerini tek tek dolaşan güvenlik güçleri, gıda paketlerini vatandaşların evlerine götürüyor. Ayrıca hastalanan vatandaşlar da güvenlik güçlerince hastaneye götürülüyor.

"Allah askerlerimizi korusun"

Ev hanımı S.A, güvenlik güçlerinin düzenli yardımı sayesinde sıkıntı yaşamadıklarını belirterek, "Askerimize çok teşekkür ediyoruz, Allah askerlerimizi korusun. Devletimiz sağ olsun, onlar bizi koruyor, huzur ve güvenimiz için buradalar." dedi.

Teröristlerin vatandaşa uyguladığı baskının operasyonların başlamasıyla son bulduğunu aktaran ev hanımı K.T ise "Çok şükür askerimiz bize destek oluyor. Onların sayesinde buradayız. Terörü lanetliyoruz." ifadesini kullandı.

C.Y. de güvenlik güçleri sayesinde il merkezinde kaldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz Kürdüz ama vatanımızı ve milletimizi bölenlerden yana değiliz. Buradayız korkmuyoruz, hiç bir zaman korkmadık, korkmayacağız."