Adana 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar N.A, A.B, S.P, Ö.D. ve İran uyruklu Z.N. ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Söz alan sanıkların çoğunluğu, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi, bazıları da birbirlerini suçladı.

Müştekilerden A.E.O. ise telefonla kendisini komiser olduğunu söyleyen bir kişinin aradığını belirterek, nasıl dolandırıldığını şöyle anlattı:

“Komiser olduğunu belirten kişi Cumhuriyet savcısı ile beraber olduğunu, eve polis gönderdiğini söyleyerek benden PTT şubesine ATM’den para yatırmamı söyledi. Hesap numarası verdi. 5 saat konuştuk. Az az toplamda 4 bin lira yatırdım. Sonra arayan kişi 10 bin lira daha bankadan çekmemi istedi. Kredi çekmek için bankaya gittiğimde görevli polisi çağırdı. Polisler dolandırıldığımı söyledi. Dolandırıcıları yakalamak için elime içinde para varmış gibi poşet verdiler. Telefondaki dolandırıcılara parayı elden verebileceğimi, gelip almalarını istedim. Bana bağırıp çağırdılar, telefonu kapattılar."

Mahkeme heyeti, tutuklu Z.N'nin tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların mevcut durumunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen soruşturma kapsamında, 25 Temmuz 2017'de Adana merkezli Adıyaman, Ankara, Elazığ, Kırklareli, İstanbul, İzmir, Sivas ve Şanlıurfa ile bu illere bağlı 6 ilçede telefonla dolandırıcılık yapan 5 ayrı çeteye yönelik operasyon düzenlenmiş, 5'i tutuklu 12'si firari 83 şüpheli hakkında "Kişinin kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta, kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarından dava açılmıştı.

Polisin yaptığı tespitte sanıkların 10 kişiyi 500 bin lira dolandırdığı, düzenlenen operasyon sayesinde 30 vatandaşın ise 2 milyon lirasının alınmasının engellendiği belirlenmişti.