Kalp krizi sonucu 4 Nisan 1997'de Ankara'da vefat eden Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu Alparslan Türkeş, ölümünün 19. yılında kabri başında anıldı.

Törene Bahçeli’nin yanı sıra, milletvekilleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Partililer Türkeş’in mezarının başında Kuran okudu, dua etti.

Devlet Bahçeli, Türkeş'in kabrine, baba ocağı Kayseri'nin Köşkerli köyünden getirilen toprağı serpti, karanfil koydu ve mezarı suladı. 

'Hala şükranla anılmaktadır'

Bahçeli, “Türkeş, fazilet sahibi bir insan olarak temayüz etmiş; yer geldiğinde gözünü daldan budaktan esirgemeyen cesaret sembolü, yeri geldiğinde de karıncayı incitmeyecek kadar şefkat ve merhamet sahibi olmuştur. Yumuşak huylu, alçak gönüllü, himmet ve haya sahibi mümtaz bir kişilik olarak hala şükranla anılmaktadır.” görüşünü dile getirdi. 

MHP’yi yörüngesinden oynatmak 

Devlet Bahçeli, “Dedikoduyu meslek edinmiş, fitneye zihnini kaptırmış, iç ve dış mahfillerde kurgulanmış algı ve bayat siyaset operasyonlarıyla Milliyetçi Hareket’in yörüngesini oynatmaya niyetlenmiş bazı odakların, millet nezdinde mahcup ve mağlup olacağını da hep birlikte göreceğiz” dedi.