Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serbest piyasada fındık fiyatının bir türlü istedikleri seviyeye ulaşmadığını dile getirerek, "Bunun karşısında üreticilerimiz direnişini sürdürüyor. Uygulama da dahil 1xbet mobil giriş adresi sorunsuz bu adreste.Sonucu ne olursa olsun üreticilerimiz fındığını pazara indirmiyor" dedi.

Halen fındık fiyatının yükselmediğini ve bazı kesimlerin bu konuda direnç gösterdiğini ileri süren Soydan, "Bu direnç karşısında bizler de direnç göstererek fındığımızı pazara indirmiyoruz. Bu konuda kararlıyız. Fındık fiyatı en az 10 lira olana kadar ürünlerimizi satmayacağız. Bu konuda binlerce üretici kararlı" diye konuştu.

Fındığını inatla pazara indirmeyen üreticilerin hepsine teşekkür eden Soydan, sezon başında ürününü tüccara götürerek emanete bırakanların da pişman olduğunu ifade ederek, "Fındığını emanete bırakan üretici bu günlerde 8,75 liradan fındığını bozdurmak zorunda kalıyor. Çünkü birçok tüccar emanete aldığı fındığın bozdurulması için üreticilere baskı yapıyor. Bu baskıya fazla dayanamayan üreticilerimiz mecburen ürünlerini bozdurmak zorunda kalıyor" ifadelerini kullandı.

Bu sezon emanete fındık bırakılmasının yanlış olduğunun farkına varıldığının da altını çizen Soydan, "Bundan sonraki yıllarda üretici emanete fındık bırakmayacağını anlamış oldu. Çünkü emanet bırakılan fındık piyasayı olumsuz etkiliyor. Üretici bu sezon emanetin ne kadar hata olduğunu anlamış oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Soydan, fındığın gerçek sahibinin üreticiler olduğunu da vurgulayarak, "Dolayısıyla üretici kendi fındığın fiyatını kendisi belirlemeli. Bunun içinde fındığını emanete değil evinde bekletmeli. Bakın o zaman fiyatların nasıl yükseliyor" diye konuştu.