Bağclıar’daki vatan ve demokrasi nöbetine katılan İstanbul Valisi Vasip Şahin, ülkemizin 15 Temmuz’da büyük bir badire atlattığını belirtti. 

Bağcılar Meydanı’ndaki programda coşkulu kalabalığa hitap eden İstanbul Valisi Vasip Şahin, kandırılmış, ikna edilmiş, hipnozlu hainlerin ülkeyi karıştırmak isteyenlerin maşası olduğunu söyledi. Devletin tankı, uçağı ve silahıyla ülkemizi işgale yeltenen hainlere karşı milletin adeta sıra dağlar gibi durduğunu anlatan Şahin, “Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıkıp göğsünüzü siper ettiniz. Büyük oyunu bozdunuz. “ dedi.
15 Temmuz darbe girişiminde milletin tek yürek halinde Fetö Terör Örgütü militanları ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki uzantılarına karşı durduğunu anlatan Şahin, “Milletimizin tek yürek olacağını tahmin edemediler. Her görüşten insanımız meydanlara koştu. Kendini tankların önüne attı. Mermilere göğüs gerdi. Bu büyük tehdide rağmen her zaman milletimize güvendik. Hiç ümitsizliğe düşmedik. Bu hainler geldikleri gibi gittiler.Birliğimizi ve beraberliğimizi koruyalım. Yoksa dışarıdaki düşmanlarımız ile içerdeki işbirlikçileri aynı oyunları yine oynamak isteyeceklerdir.” şeklinde konuştu. 

“Nene Hatunlarımız bitmez”
AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ise yaptığı konuşmada 237 şehide Allah’tan rahmet dilerken, 2 binin üzerindeki yaralı gaziye de acil şifalar dileğinde bulundu. Milletin birtarih yazdığını kaydeden Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:”Biz nasıl ki kahraman ecdadımızla gurur duyuyorsak, gelecek nesil de sizlerle gurur duyacak. Günümüzün Firavun’u ile askerlerinin ülkemizi işgal etmesine izin vermediniz. Bayrağın yere düşürülmesine izin vermediniz. Bizim Nene Hatunlarımız hiç bitmez. “ ABD ile AB ülkelerinin hainlere sahip çıktığına da dikkat çeken Karaca, kimin yanında olduklarını ve kimin dostu olduklarını artık açık olarak açıklamaları gerektiğini sözlerine ekledi.