15 Temmuz darbe girişimine tepki göstermek için Esenler Dörtyol Meydanı'nda başlatılan ve her akşam on binlerce vatan sevdalısının katıldığı vatan nöbeti, coşkulu bir etkinlikle tamamlandı. 100 bin kişinin bir araya geldiği son vatan nöbetine; İstanbul Valisi Vasip Şahin, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, MHP Esenler İlçe Başkanı Suat Yılmaz ve 4 büyük takımın taraftar dernek başkanları katıldı.

ÇOCUKLARINIZA ÖNEMLİ BİR MİRAS BIRAKTINIZ
Saat 21.00'den itibaren ellerinde Türk bayrakları ile meydanı tıklım tıklım dolduran Esenlerlilere seslenen İstanbul Valisi Vasip Şahin, Esenler'de bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Türk milletinin 15 Temmuz akşamı ceddine yakışan bir kahramanlık gösterdiğine dikkat çeken Vali Şahin, "Hep birlikte büyük bir badire atlattık. Halkımıza kurşun sıkan kuklalar ve bu kuklaları yönetenler o akşamın kaybedenleri oldular. Sizler bu dik, yiğit ve fedakar duruşunuzla çocuklarınıza, gelecek nesillere önemli bir miras bıraktınız. Yarın, Çanakkale'yi anlattıkları gibi, sizin 15 Temmuz kıyamınızı da anlatacaklar. Bunlar bir milleti bir araya getiren manevi unsurlar olarak kıyamete kadar yaşayacak. Bütün bunlar bu meydana resimleri asılan aziz şehitlerimiz sayesinde oldu. Hepsine Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.
Vali Şahin, milletimizin dünyada bir eşi, benzeri olmayan kahramanlığının mazlum coğrafyalardaki ülkelere de örnek olduğunu da ifade etti.    

VATAN NÖBETİNİ ARTIK HER YERDE TUTACAĞIZ
Esenler'de bir aya yaklaşan vatan nöbetinin hakkıyla tutulduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, "Bu topraklar üzerinde oynanan kalleşçe oyunların bitmeyeceği idraki ile bizler, vatan nöbetini her yerde tutmaya devam edeceğiz. İş yerimizde, evimizde, seccademizin başında hatta uyurken bile zihnimizi açık tutacağız. Şehitlerimizin fotoğrafına baktığımda insanlığımdan utanıyorum. Bunlar o kadar büyük kahramanlar ki... Bu topraklarda ne kadar terörist varsa, FETÖ, PKK hepsinin canları Cehenneme. Bu hainleri bu topraklardan attığımızda bu kardeşlerimize vefa borcumuzu ödemiş oluruz" dedi.