Belediye tarafından belirlenen evlere düzenli bir şekilde giderek temizlik ve yemek yapan ekipler, bakıma muhtaç engelli, yaşlı ve hastaların tırnak ve saç kesimi gibi kişisel ihtiyaçlarını da karşılıyor.

Vefa Hizmetleri Koordinatörü Hatice Akıncı, yaptığı açıklamada, Vefa projesi kapsamında sundukları vefa hizmetlerinin 2013 yılından beri devam ettiğini söyledi.



Projenin yaşlılara vefa borcunu ödemek için başlatıldığını anlatan Akıncı, "Bakıma muhtaç, kimsesi olmayan insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Bu insanların evlerini temizletecek, kuaföre dahi gidecek durumları yok." dedi.

Günlük 4 ekibin 6 evi ziyaret ederek genel temizlik yaptığını söyleyen Akıncı, büyük bir titizlikle insanlara yardım etmeye çalıştıklarını vurguladı. Akıncı, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımız evleri iyice temizliyor. Onların günlük ihtiyaçlarını da karşılıyor. Tırnaklarını, saçları kesiyor. Yemek yapamayacak durumda olanların yemekleri yapılıyor.



Kurulduğumuz günden beri 6 bin 330 vatandaşımıza hizmet verdik. Ve hizmetlerimiz devam ediyor. Ramazan ayı boyunca hizmetlerimiz daha da arttı. Hem ramazan hem de bayram temizliği gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu şekilde devam edeceğiz. İnanın bu hizmetleri yaparken çok mutlu oluyoruz. Çünkü bizi gördükleri an çok mutlu oluyorlar. Onlara yardım ettiğimiz için en azından bir nebze de olsun ihtiyaçlarını karşılayabildiğimiz için biz de çok mutlu oluyoruz."



Vefa hizmetinden yararlanan, yalnız yaşayan 79 yaşındaki Cafer Demir, ekibin devamlı evini temizlediğini belirterek "Evimi tertemiz yapıp gidiyorlar. Allah kendilerinden, kendilerini yönetenlerden razı olsun." dedi.



Eşini bir sene önce kaybettiğini belirten Demir, sözlerini şöyle tamamladı:

"İki kızım var. Evleri bana uzak. Onların da evi, çocukları var. Ancak kendilerine zaman ayırabiliyorlar. Allah bu insanlardan, bunları gönderenlerden milyarlarca kez razı olsun. Benim gibi yüzlerce garibana hizmet veriyorlar.



Bir insana bu iyilikten başka ne yapılabilir? Bir belediye başkanı, devlet başkanı daha ne yapar? Allah kendilerini musibetlerden, pis nefeslerden muhafaza eylesin. Sabır, güç, kuvvet versin. Otobüs, araba hizmeti veriyorlar. Cenazemizi kaldırıyorlar. Evimizi gelip temizliyorlar. Devlet daha ne yapar? Allah kendilerinin gönlüne göre versin."