Genelkurmay Başkanı Oleksandr Syrskyi, Ukrayna kuvvetlerinin doğu Donetsk bölgesindeki mevzilerden çekildiğini açıkladı. Rusya, Ukrayna kuvvetlerinin oldukça ihtiyaç duyduğu yeni ABD silahlarını almadan önce insan gücü ve topçu üstünlüğünden yararlanmaya çalışıyor.

ABD geçen hafta Ukrayna'ya 61 milyar dolarlık askeri yardım paketi üzerinde anlaşmaya vardı. Ancak yeni silahlar, Ukraynalı askerlerin aylardır mühimmat, asker ve hava savunma sıkıntısıyla mücadele ettiği ön cephelere henüz ulaşmadı.

UKRAYNA DONETSK’TE BAZI MEVZİLERDEN ÇEKİLDİ

General Syrskyi, Telegram kanalındaki bir paylaşımda, "Cephedeki durum daha da kötüleşti" ifadesini kullandı. Ayrıca, Ukrayna birliklerinin Rusya'nın Şubat ayında Avdiivka'yı ele geçirmesinin ardından kurulan savunma hattının bir parçasını oluşturan Donetsk bölgesindeki bazı mevzilerden çekildiğini doğruladı.

Çatışmaların büyük kısmı, Rusya'nın Avdiivka'yı ele geçirdikten sonra ulaşmaya çalıştığı Kiev kontrolündeki Chasiv Yar şehrinin çevresinde yaşanıyor.

General Syrskyi'nin Ruslara karşı toprak kaybını kabul etmesiyle batıda bazı bölgelerde yeni savunma hatları oluşturuldu. Bunun yanı sıra, Rusların bazı taktiksel başarılar elde ettiğini itiraf etti.

UKRAYNADAN ‘KÖTÜ GİDİŞAT’ İTİRAFI

Rusya Savunma Bakanlığı, birliklerinin Avdiivka'nın yaklaşık 10 km kuzeyindeki Novobakhmutivka köyünü ele geçirdiğini bildirdi.

Bu ayın başlarında General Syrskyi, Rus saldırıları altındaki Ukrayna’nın doğusunda durumun "önemli ölçüde kötüleştiği"ni söylemişti.

Ukrayna Ulusal Muhafız Komutanı Oleksandr Pivnenko da bu hafta yaptığı açıklamada, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın ikinci şehri Kharkiv'e ilerleme girişiminde bulunmasını beklediğini ifade etti.

İsrail, Gazze'deki Zeytun Mahallesi'nden can kayıpları ve büyük bir yıkım bırakarak çekildi İsrail, Gazze'deki Zeytun Mahallesi'nden can kayıpları ve büyük bir yıkım bırakarak çekildi

General Syrskyi, Şubat ayında selefi Valerii Zaluzhnyi ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky arasında sürtüşme olduğu yönündeki haberlerin ardından göreve getirildi.