A Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğüne Mircea Lucescu getirilmişti. Geldiği ilk gün ise futbol dünyasından bazı isimler çok büyük eleştiriler yapmıştı.

Milli takıma başka hoca mı yok? Neden yabancı bir teknik direktör başa getirildi? Bunun gibi bir çok eleştiri yapılmıştı. Geçtiğimiz günlerde A Milli Futbol Takımı aday kadrosunu açıklayan Mircea Lucescu yeni bir tartışma konusu ortaya çıkarmışdı. Kadroda Oğuzhan Özyakup’un olmaması kamuoyunda çok büyük bir yankı uyandırmıştı.

Herkes neden Oğuzhan’ın kadroya alınmadığını merak edip tartışırken bu seferde tekrardan kadroya eklenmesi herkesi düşündürdü. Mircea Lucescu’nun ilk önce kadroya almadığı Oğuzhan’ı şimdi neden kadroya dahil ettiği ise merak ediliyor. İlk başta kadroya almıyorsanız bir oyuncuyu şimdi ne değişti de kadroya dahil edildi. Bazen taktik gereği bazı oyuncular kadroya alınamayabilir fakat daha kısa bir süre önce kadroya almadığınız bu ismi birkaç gün içinde taktik mi değişti de kadroya dahil ediyorsunuz bu anlayamadığımız bir nokta.

Geçen senenin şampiyon takımında etkin bir rol almış olan Oğuzhan’ın neden tercih dışı kaldığı henüz bilinmiyor olsa da yeniden rötarlı olarak kadroya dahil edimesi spor dünyasında Mircea Lucescu’nun baskıyı kaldıramayacak olması anlamına geliyor. Eğer Lucescu baskıları kaldıramayacak bir teknik adamsa milli takım şimdiden yeni hoca bakmalı çünkü baskıyı kaldıramayacak bir teknik adamla ne kadar uzun yol alınabilir ki. Lucescu’nun oğuzhan’ı tekrar kadroya almasının doğru bir adım olduğunu düşünürken bir yandan da sezona yeni başlayan Beşiktaş’ta Oğuzhan’ın performansı pekte iyi değil. Eğer Oğuzhan geçen seneki formunu yakalarsa milli takım için anahtar oyunculardan bir tanesi olabilir. Şuan için Oğuzhan’ın milli takıma fazla bir katkı sağlayabileceği zor gözükse de oynanacak olan milli maçlardan sonra değerlendirmek daha yerinde olacak gibi.

Tolga Ciğerci Galatasaray'da sezona çok iyi başlangıç yaptı ve gollerle birlikte formunu yüksek tuttuğunu düşünürsek bu durum Lucescu'nun Oğuzhan'ı kadroya almayış sebebi olarak gözükebilir. Çünkü Galatasaray'da teknik direktör Tudor'un Tolga'yı Oğuzhan'ın pozisyonunda kullandığı görüyoruz ve Lucescu'da oğuzhan yerine ilk başta Tolga'yı mı düşündü acaba. Gözüken o ki Lucescu’nun baskıyla oyuncuları milli takıma davet etmesi büyük tartışmalara yol açarak kaos ortamı oluşmasına neden olacak. İlerleyen günlerde bakalım ne gibi sürprizlerle karşılacağız.