Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), aralarında Devlet Başkanı Volodimir Zelensky'in de bulunduğu üst düzey Ukraynalı yetkililere suikast düzenlemek amacıyla Rusya tarafından koordine edilen bir ağın parçası olan iki Ukraynalı albayı tutukladığını duyurdu. Rusya'nın bu suikast planı ile Zelensky'nin koruma ekibine yakın olan ve Ukrayna liderini rehin alıp öldürebilecek kişileri tespit etmeye çalıştığı belirtildi.

Tutuklanan iki askerin Rusya Federasyonu Federal Güvenlik Servisine (FSB) çalıştığı ortaya çıktı.

SUİKAST GERÇEKLEŞSEYDİ PUTİN'E 'HEDİYE' OLACAKTI

Zelensky dışındaki diğer hedeflerin arasında askeri istihbarat başkanı Kyrylo Budanov ve SBU başkanı Vasyl Malyuk'un da yer aldığı belirlendi. FSB ajanlarının, bu yıl 5 Mayıs'a denk gelen Ortodoks Paskalyası'ndan önce Ukrayna'nın askeri istihbarat başkanı Budanov'u öldürmeyi planladığı ileri sürülüyor. SBU'ya göre suikast timi, Budanov'un bulunduğu yeri "köstebek" denilen küçük bir cihazla tespit etmeyi ve daha sonra bölgeye roket ve dronlarla saldırmayı planlıyordu.

Güvenlik biriminden yapılan açıklamaya göre, tutuklanan albaylardan biri kısa süre önce insansız hava araçları (İHA) ve anti-personel mayın satın aldı.

Gazze'de can kaybı 35 bin 456'ya çıktı Gazze'de can kaybı 35 bin 456'ya çıktı

SBU başkanı Vasyl Malyuk, suikastlerin Rusya'da 5. kez başkanlık görevine getirilen Putin'e bir "hediye" amacıyla planlandığını belirtti. Malyuk, saldırı planının Rus özel servislerinin başarısızlığıyla sonuçlandığını vurgulayarak, "Ancak şunu unutmamalıyız; düşman güçlü ve tecrübelidir, hafife alınamaz" dedi.

İki Ukraynalı yetkili vatana ihanet ve terör eylemi hazırlama şüphesiyle tutuklandı.