Britney Spears gibi pek çok ünlünün taktığı çantaları tasarlayan Nancy Gonzalez, Pazartesi günü Miami Federal Mahkemesi’ndeki duruşmada 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. 71 yaşındaki Kolombiyalı lüks çanta tasarımcısının kayman ve pitonlardan yapılmış çantaları yasa dışı ithal ederek uluslararası bir anlaşmayı bozduğu açıklandı. 

ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, hem Kolombiya hem de ABD, timsahlara benzeyen kaymanları ve pitonları koruyan, Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme'nin (CITES) tarafları arasında yer alıyor. Bununla birlikte, kayman ve piton ticareti yasaklanmamış olsa da CITES kurallarına göre sıkı bir şekilde düzenleniyor.

Yetkililer, Şubat 2016 ile Nisan 2019 arasında Gonzalez'in arkadaşları, ailesi ve çalışanları aracılığıyla çantaları ABD'ye soktuğu ve ardından bunları New York'taki showroom'una gönderdiğini belirtti. Gonzalez’in ilgili kurumlardan gerekli ithalat izinlerini almadığı tespit edildi.

VICTORIA BECKHAM DA O ÇANTALARI TAKTI 

Associated Press'in (AP) haberine göre bu çantalar, Victoria Beckham ve Salma Hayek tarafından da kullanıldı. Women's Wear Daily'ye (WWD) göre ise çantalar bir zamanlar pek çok lüks mağazada satılıyordu.

Gonzalez, 2022'de Kolombiya'nın Cali kentinde tutuklandı ve dava nedeniyle ABD'ye iade edildi. 

Arkadaşının 'IBAN' tuzağına düşen adam hapse girdi Arkadaşının 'IBAN' tuzağına düşen adam hapse girdi

Gonzalez mahkemedeki savunmasında, "Amerika Birleşik Devletleri'nden tüm kalbimle özür diliyorum. Büyük bir minnettarlık borçlu olduğum bir ülkeyi hiçbir zaman gücendirmek gibi bir niyetim olmadı. Baskı altında kötü kararlar verdim." dedi.