Evet, geldi kelam eyleme zamanı. 31 Mart seçimleri her il için önemli elbetteki. Her yerde bir heyecan ve çoşku havası. Her ilde her parti kendi adayının Belediye Başkanı olmasını umud ediyor... Geldik günlerce bana sorulan sorunun cevabına: ‘Neden Edirne Ak Parti belediye başkan adayi ile ilgili bir yazi yazmadınız’ diye soranlar epey çokça oldu. Nedeni; isim açıklandığında sevincimizi dile getirdik, tebrik ettik..? Ama bir insan hakkında kalem oynatmak için gözlemlemek, gazeteci tabiri ile ‘ortamı koklamak’ gerek. Açıklanan kişi hakkında halk mahalle ev ne diyor, yani sokaktaki vatandaş, mahalledeki komşu, evdeki ahbap dost Ne diyor.. Adayımız belli Koray Uymaz. Kendisi avukat olmasi hasebi ile Edirne’de tanınan ve bilinen biri. AK Parti’nin Edirne’deki kurucuları arasında yer almış, AK Parti Edirne İl başkan yardımcılıkları ile Merkez İlçe ve İl Başkanlığı görevlerini yapmış. Yani parti teşkilatı tarafındanda kabul görmüş ve sevilen biri. Kısacası; iyi bir vatandaş, hayırlı bir evlat iyi bir eş ve baba. Yani hayat düzeni güzel, saygılı ve hoşgörü ile yoğrulmuş bir Edirneli ve Edirne’nin dertlerini kendine dert edinmiş biri. En önemlisi samimi buluyor insanlar hem kendisini hem eşini. Samimi olmak siyasette en çok aranan, en çok gerekki olan şey. Evet Reis her zaman vurguluyor: ‘Gönüllere gireceğiz, samimi olacağız.

Öyle sırça köşklerde yaşar havasında olmayacaksınız.’ Olmayan bir aday var karşımızda ve Koray Uymaz’ın şansı büyük...Ve ben doğma büyüme ömrü bu şehirde geçmiş Edirneli biri olarak, ilk defa halkın sokakta CHP’li bir belediye başkanını kötülediğini gördüm: Geçen gün dolmuşla eve dönüyorum. Bir bayan elindeki poşetleri sıkış tıkış dolmuşa girdi. Saçları savruk dağınık hâlde önümde durdu: ‘Şu hâlime bakın, dolmuş değil sanki toplama merkezi. Bir de şu rezil duruma 3 tl verip katlanıyoruz... Bu Recep Gürkan bir gidemedi. Ben bir chpliyim ama asla oyumu chp’ye vermem. Bu rezillik başka yerde yok!..’ Yanındaki amca ‘sus kızım dedi. Dillendirme böyle ulu orta. Yine en iyisi o..’ Kadın bu laflar ile iyice deliye döndü: ‘Ne susması amca. Zaten susa susa bu hâle geldik. Tabii susalım, o bizim paralarımız ile yeni bir eş daha alsın bu dönemde...Tabii susalım altındaki arabası (vallahi tam anlamadım burayı) bilmem hangi ülkenin Başkanının makam aracıymış... Susalım o malına mal katsınm Benim çocuklarımın hakkını yiyor; haram olsun’ dedi. ‘Artik iş yapana oy vereceğim, siz de verin. Işi kim iyi yaparsa oy onun hakkı. Bir laiklik ve Atatürk maskesi taktı siyasetçilerimiz.

Terörisler ile kol kolalar...’ Kadın konuştu, herkes sus pus. Ben iki kelime etsem dedim, sustum, hemen Ak parti damgası yerdim. Bayan ‘görünür olarak modern ve chpliyim’ dedi. Kimsede çıt yok. Evet o an daha da umutlandım. Edirne chplisi ile de artik Ak parti belediyesini bekler olmuş. Yani umudum büyük artık. Şimdi vakit birlik vakti. Edirne artık Ak Partili bir belediye ile tanışacak Başkan adayımız Koray Uymaz’ın samimiyetine inancımız tam. ‘Çalmadık kapı bırakmayacağız’ demişti. (Görüyorum ki bırakmıyor, her gün ziyaretler yapıyor. Halkın şimdiden dertlerini dinleyip notlar alıyor. Iş başına geldiğinde halledip çare bulmak için.) Ve tanıtım toplantısından aldığım notlar da şöyle: ‘Beni iki gün üst üste Başkanlık makamında görürseniz gelin hesap sorun. Edirne’ye beraber başkanlık yapacağız. Ben yok, biz varız...’ Edirne’nin derdi çok başkanım 1 Nisan günü size Edirne’mizin belediye başkanı olarak çok iş düşecek.. Şimdiden yolunuz açık olsun. Vakit Edirne vakti.. Vesselâm.