28 Kasım 2022 Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda mevzuat karmaşasını gidermek suretiyle sözleşmeli personel statüsünün yeniden belirlendiğini aktardı. Diriliş Postası olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda, kamuda görevli 520 bin sözleşmeli personeli yakından ilgilendiren konunun detaylarını siz değerli okurlarımız için derledik. Peki, Kimlere kadro verilecek, kamudaki sözleşmeliler kimler? Sözleşmeli personel kadro haberi, son dakika bilgileri haberimizde olacak!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu yeni düzenlemeye göre sözleşmeliden kadroya geçiş, 3+1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecek.

Kadro kapsamı dışında kalan sözleşmeli personeller kimler; Sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli Kit personeli, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli Meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce kamu çalışanları için yapılan 6. toplu sözleşmede maaş artışlarının yanı sıra kadrolara ilişkin de önemli kararlar alındığını anımsattı. Bunlardan birinin de uzun yıllardır beklenen "memurların ek gösterge artışı" olduğunu ifade eden ve bu konunun da daha önce çözüme kavuşturulduğuna değinen Erdoğan, bugünkü Kabine Toplantısında da hazırlıkları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yürütülen 'kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi' hususunun değerlendirildiğini belirtti.

Söz konusu çalışmayla 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4-B maddesini temel dayanak haline getirerek mevzuat karmaşasının giderilmesi suretiyle sözleşmeli personel statüsünün yeniden belirlendiğini ifade eden Erdoğan açıklamasında, "Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk süresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3+1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir." dedi.