EURO 2020’de finalistler belli oldu. Son finalist Danimarka’yı eleyen İngiltere oldu. Danimarka, İsviçre’den sonra turnuvaya renk katan bir diğer takım oldu. Turnuvada Eriksen’in geçirdiği talihsiz rahatsızlıkla şok yaşayan Danimarka, yoluna iyi bir grafik çizerek devam etti fakat yarı finalde zorlu İngilizler karşı güzel bir golle öne geçip ardından Kjaer’in talihsiz golüyle rakibini maça ortak etti. Uzatmaya gidilen mücadelede ise bir anlık hata penaltıya sebebiyet verdi. Kasper Schmeichel’in kurtarışı yetmedi ve dönen topu Kane tamamladı ve İngilizleri finale götüren gol oldu.

İngiltere 55 yıl sonra ilk kez büyük bir turnuva da finale yükselerek İtalya’nın rakibi oldu. İtalya ise turnuvanın en dolu dizgin giden takımlarından bir tanesi. Özellikle Mancini’nin takımın başına gelmesiyle birlikte harika bi grafik çizen İtalyanlar, turnuvanın favori takımlarından biri olduğunu finale çıkarak zaten kanıtlamıştı. İngilizlerin finalde işleri baya zor olacak. Çünkü İtalya oyunu fazlasıyla domino edebilen bir yapıya sahip. İngilizleri, Danimarka maçından daha etkili bir performans finalde favori yapabilir.

İtalyanlar özellikle bu turnuvada rakiplerine karşı duvar örüyor. Hızlı kontrataklarla gol bulan İtalyanlar, EURO 2020’de birçok rakibini sabırlı oyunuyla devirdi.

Kadro derinliği zengin olan iki takımın mücadelesine sahip olacak dev final pazar günü oynanacak. İngilizlerin evinde Wembley Stadyumu’nda oynanacak finalde iki takımında hedefi kupa olacak.

İki takımını da oyun olarak değerlendirdiğimde İtalyanları, İngilizlere karşı bir adım önde görüyorum. Mancini’nin İtalyası oynadığı oyunla gerçekten göz kamaştırıyor.

Pazar günü dev finalde bakalım kim kazanacak. Görsel bir şölen olacak mücadelenin seyir zevki yüksek olması dileğiyle...