Mikroblog platformu X (Twitter), LinkedIn'e rakip olacak iş ağı özelliğini duyurduktan sonra bu kez de gözünü Google'ın platformlarına dikti. Söylentilere göre şirket, Meet ve Zoom gibi video konferans platformlarına benzeyen yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. 

Geçici olarak "Konferanslar" (Conferences) olarak adlandırılan bu yeni özelliğin Spaces'tan nasıl farklı olacağına ilişkin ayrıntılar açıklanmasa da, kullanıcıların kişisel grup görüntülü ve sesli aramaları başlatmasına olanak tanıyacağı tahmin ediliyor.

Herkesin dinleyici olarak katılabileceği halka açık Spaces'lerin aksine, web konferansı özelliği, Google Meet'e benzer şekilde daha kontrollü bir ortam sunmayı amaçlıyor ve potansiyel olarak daha odaklı bir tartışma için erişimi yetkili katılımcılarla sınırlandırıyor.

X TV, YOUTUBE'A RAKİP OLACAK

Öte yandan X, video içerik devi YouTube'a da rakip olacak bir özellik üzerinde son dokunuşlarını yapıyor. X, yakında çıkacak "X TV" uygulamasını kısa süre önce duyurdu. 

X TV'nin, kullanıcılara farklı cihazlarda sorunsuz bir şekilde erişilebilen yüksek kaliteli içerik vaat eden kapsamlı bir yayın platformu olması planlanıyor. Cihazlar arası görüntüleme ve akıllı telefonları televizyonlara yansıtma seçenenkleriyle X TV, izleme deneyiminde devrim yaratmayı hedefliyor.

Sosyal medya para ödemeye değer mi? Sosyal medya para ödemeye değer mi?

X CEO'su Linda Yaccarino, şirketin akıllı TV'lere ilgi çekici, gerçek zamanlı içerik sunma konusundaki kararlılığını vurgulayarak yakında piyasaya sürülecek olan girişim hakkındaki heyecanını dile getirdi. CEO, “X, küçük ekrandan büyük ekrana kadar her şeyi değiştiriyor. Yakında X TV Uygulaması ile akıllı TV'lerinize gerçek zamanlı, ilgi çekici içerikler getireceğiz." dedi. 

Hem X TV'nin hem de video konferans özelliğinin başlangıçta yalnızca X Premium (ücretli) abonelerine açık olması bekleniyor.