İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile Kata Charity Derneği’nin işbirliğiyle 27 TIR yardım malzemesi Suriyeye’ye gönderildi. TIR’lardaki 30 bin400 yardım kolisinde; pirinç, mercimek, bulgur, yağ, salça, makarna gibi önemli gıda maddeleri bulunuyor.
Hazırlanan bu yardım kolilerinde 15 bin 205 Suriyeli aileye verilecek. İHH Kilis Koordinasyon ve Lojistik Merkezin’de düzenlenen törende bir konuşma yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, bu organizasyonda Katar Charity Derneği’nin kendilerine yardımcı olduğunu söyledi. Çok önemli bilgiler verdi.
Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü; “Katarlı kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Suriyeyi hiç yalnız bırakmadılar. Son zamanlarda Suriye’ye giden yardımlar azaldı.
Yetimlerin sayısı ve de işsizlik arttı. Rejimin attığı bombalarla şu anda orada bulunan insanlar hayatlarını kurtarmak için sınıra doğru akın ediyor. Birkaç ay içinde mültecilerin sayısı fazlalaşacak. 3bin TIR’ı daha Suriye’ye gönderececeğiz”
Yıldırım, “Bir kaç ay içinde mülteci sayısı fazlalaşacak” dernekle çok önemli bir gerçeğin altını çiziyor. Orada, her geçen gün zorlaşan bir hayat var kendi ülkesindeki vatandaşlarını birde üstel2+6ik kadın ve çocukların acımasızca öldürülebilen bir yönetim acaba dünyanın neresinde var? Çok merak ettim. Doğrusu
Bu mübarek günlerde bu katliam ve zulümlerin elbet bir hesabı olacak. Hiç şüphesiz.
Elbette bu baskı ve zulümün bir sonu olacak, bu zulüm böyle ila nihayi devam edemez. Ömrü olan bunu görecek. Neyse biz yine esas konumuz olan yardımlara dönecek olursak; 8TIR Öncüpınar, 19 TIR Cilvegözü sınır kapılarından Halep, Azez ve İdlib bölgelerindeki Suriyeli savaş mağdurlarına gönderildi.
Bin aydan daha hayırlı bi aya yeni Ramazan’a  girerken yapılan bu yardımlar hesap günü için kayda geçti. Yardımı yapanlardan ve onu mazlumlara ulaştıranlara Allah(CC) razı olsun.
Unutmayalım ki, herşeyin bir sonu var. Mahim olan bu imtihan dünyasında kalıcı, taktir edilebilen bir eser bırakmak değil mi? Gerisi boş, şu fani dünyada.