Anneler Günü dolayısıyla Donanma Komutanlığınca düzenlenen etkinlikte şehit aileleri, TCG Yıldırım ve TCG Turgutreis fırkateynlerini gezdi.

Gölcük Deniz Ana Üssü'ne gelen 21 şehit ailesi, buradan Poyraz Limanı'na alındı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca 16-27 Mayıs'ta Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de icra edilecek Beyaz Fırtına-2016 tatbikatı öncesinde şehit aileleri, TCG Yıldırım fırkateyninde yemek yedi.

Aileler daha sonra TCG Yıldırım ve TCG Turgutreis fırkateynlerini gezdi, gemiler hakkında bilgi aldı. Komutanlar, annelere karanfil takdim etti.

Şehit annesi Nedime Semerci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel harekat polisi oğlu Mustafa Semerci'nin 1998'de Tunceli'de mayın patlaması sonucu şehit olduğunu söyledi.

Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik için ilgililere teşekkür eden Semerci, askerler tarafından çok güzel karşılandıklarını kaydetti.

Semerci, burada olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek, "İçimiz buruk. Mustafa ilk çocuğumdu. Burada olmaktan mutluyuz. Hepsinden Allah razı olsun, Allah'ım askerimizi, polisimizi kazalardan korusun. Allah devletimize zarar vermesin. Burada gemilerimizi gördük. İlk defa geldik buraya. Komutanlar, her zaman beklediklerini ifade ettiler." şeklinde konuştu.