İstanbul'da 3 yıl önce evlenen öğretmen Kadir ve Duygu Arslan çifti, motosikletle başladıkları Türkiye turunda 40 bin kilometre katederek, 60 il ve 150 ilçe gezdi.

Kadir ve Duygu Arslan çifti, 3 yıl önce yaşamlarını birleştirdikten sonra Türkiye turuna çıkmaya karar verdi.

Motosiklet alan çift, tatilleri değerlendirerek motosikletle ülkeyi adeta karış karış gezmeye başladı.

Turlarına, Bolu'daki Yedigöller Milli Parkı'nı gezerek başlayan çift, 3 yıl boyunca tatil dönemlerinde 40 bin kilometre yol katedip 60 il ve 150 ilçeyi geride bırakarak Diyarbakır'a ulaştı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yer alan ve UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Malabadi Köprüsü ile Hasuni Mağaraları başta olmak üzere tarihi ve kültürel mekanları gezen çiftin, Türkiye turu sürüyor.

Ziyaret ettikleri il ve ilçelerde vatandaşlarla çay içip sohbet eden ve bol bol anı biriktiren çiftin hedefi, Türkiye turunu tamamladıktan sonra trenle dünyayı dolaşmak ve anılarını kitaba dönüştürmek.

Motosikletle 40 bin kilometre

Kadir Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce eşiyle hayatını birleştirdiğini, ardından Türkiye'nin 81 ilini gezmeye karar verdiklerini söyledi.

Hiçbir plan yapmadan yola çıktıklarını ifade eden Arslan, "Gittiğimiz her yerde mutlaka kahverengi bir tabelaya rastlıyoruz. Bu da Türkiye'nin zengin bir tarihi dokuya sahip olduğu anlamına geliyor." dedi.

Bolu'da başladıkları geziyi Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sürdürdüklerini anlatan Arslan, ilçenin tarihi dokusu ve güzel yürekli insanları ile bu gezinin keyfini çıkardıklarını aktardı.

"Şu ana kadar yaklaşık 40 bin kilometre yaptık. Yüzlerce, binlerce insanla tanıştık, sohbet ettik, misafir olduk, misafir ettik. Bir çadır aldık. Akşam olduğunda çadıra uygun yerlerde ve petrol ofislerinde konaklama imkanı buluyoruz. Sahil kenarlarında gezerken koylarda, mecbur olunduğunda da petrol ofislerinde kalıyoruz." diyen Arslan, her bölge insanının çok iyi, sıcak kanlı, yardımsever ve paylaşımcı olduğunu belirtti.