Türk Anneler Derneği Çankırı Şubesince kemoterapi gören çocuklara destek olmak amacıyla "Kemoterapi gören çocuklar için bere örelim" kampanyası başlatıldı.

Türk Anneler Derneği Çankırı Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hacer Tutluer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medyada "Çocuklar için bere örme kampanyası" şeklinde paylaşımlar görünce kendilerinin de dernek olarak bu kampanyayı başlatmaya karar verdiklerini söyledi.

Projeyi sosyal medya üzerinden de duyurduklarını belirten Tutluer, "Kemoterapi gören çocukların ve annelerinin sıkıntılarına ortak olmak istedik. Projeyi duyan herkes memnuniyetini dile getirerek katılacağını söyledi. Belediye başkanımızın eşi de bizimle irtibata geçerek, Belediye Kadın Eğitim Merkezine kampanyayı duyurdu. İlgi Süperbahis karşısında çok mutlu olduk" dedi.

Annelerin halini en iyi yine annelerin bileceğini vurgulayan Tutluer, anneler ve tedavi gören çocuklarını mutlu etmenin kendileri için en büyük ödül olacağını kaydetti.

Projeye Çankırı'da büyük ilgi olduğuna işaret eden Tutluer, şöyle devam etti:

"Bizimle irtibata geçen çok sayıda kadın kampanyamıza destek verdiğini, bere ördüğünü belirtiyor. Ortaya çıkan ürünler de oldukça hoş. Annelerimiz çok güzel şeyler ortaya çıkarıyor. Bilindiği gibi kemoterapiden sonra çocukların saçları dökülüyor. Annelerimiz şapkalara çok güzel saçlar yapmış. Böylece çocukların az da olsa teselli bulacağına, hediyelerimizle, yanlarında olduğumuzu görünce mutlu olacaklarına inanıyorum."