Doğuştan kalp yetmezliği nedeniyle makinelere bağlı yaşayan, doktorların "nakil yapılmazsa yalnızca birkaç hafta daha dayanabileceğini" söylediği 11 yaşındaki Deha İdil'in ailesi, kızları için uygun organ bağışı haberini bekliyor.

Henüz 3 aylıkken kalp yetmezliği teşhisi konulan 11 yaşındaki Deha İdil K'nın yaşamı, tedavi için hastanelerde geçti. 

Yaklaşık 7 yıldır taşıdığı kalp pili geçen sene ocak ayında yenilenen İdil, bu tarihten itibaren iştahsızlığı ve ağrıları nedeniyle 13 kiloya kadar düştü. 

Kalp nakli yapılması gerektiğine ilişkin konsey kararı açıklanmadan üç gün önce de yoğun bakımdaki İdil'in kalbi 2 kez durdu.

Acil Betticket kalp masajıyla yeniden hayata döndürülen İdil'in doktorları, aileye "Cihaz ancak kalbin birkaç hafta dayanmasına yardımcı olacak. Kalp nakli olmazsa yalnızca birkaç hafta daha yaşayabilir. Beyin ölümü gerçekleşmiş ancak kalbi çalışan 17 yaşına kadar birinin kalbinin İdil'e nakledilmesi gerekiyor" dedi.

"Duyarlı ailelerden bağış bekliyoruz"

Dede Mustafa K. ise torununun hayata tutunmasını istediklerini belirterek, "Organ bağışı ülkemizde düşünce olarak pek yoğun değil. Ancak dinen de mahsuru yok. Aileler için kolay değil ancak evlatlarının organının bir başka evlatta yaşadığını görmeleri, çocuklarının da yaşadığını hissetmelerine vesile olacak" dedi.

Duyarlı ailelerden bağış beklediklerini ifade eden Mustafa K, "İdil'e bir hayat istiyoruz. Çocuğumuz doğduğundan beri bu hastalığı çekiyor" şeklinde konuştu.