Ankhekhonsu adlı Mısırlı rahibin mumyası Milano'da bulunan Bergama Poliklinik Hastanesi'ne getirildi. Araştırmacılar 3 bin yaşındaki rahibin nasıl defnedildiğini ve bu kişinin nasıl bir hayat sürdüğünü keşfetmeyi hedefliyor.

Antik Mısır tıbbın en son teknolojilerinden biri ile buluştu. Mısır piramitlerinden çıkarılan 3 bin yaşındaki mumya tüm sırlarının keşfedilmesi için bir İtalyan hastanesinde MR taramasından geçti.

“BİYOLOJİK BİR MÜZE”

Mumyanın "Khonsu tanrısı hayatta" anlamına gelen adının Milattan önce 800 ile 900 yılları arasında tarihlenen lahitinin üzerinde 5 defa art arda yazıldığını ifade eden araştırma projesinin başındaki Dr. Sabina Malgora, mumyaların biyolojik bir müzeden farksız bir zaman kutusu olduğunu belirtiyor.

MUMYADA ÖNEMLİ BİLGİLER YER ALIYOR

Mumyanın üzerinde yapılacak araştırmaların rahibin nasıl mumyalandığını ve mumyalama işleminde hangi malzemelerin kullanıldığını da gün yüzüne çıkarması bekleniyor.

Geçmişi inceleyerek geleceğe de ışık tutmayı amaçlayan tıp uzmanları, mumyanın geçirdiği kanser ya da damar sertliği gibi hastalıkları, yaralanmaları da inceleyerek günümüz hastalıklarına ışık tutmayı hedefliyor.