İspanya'da uygulanan Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle toplu iftar yemekleri düzenleyemeyen Müslümanlara Barselona'da bulunan Santa Anna Katolik kilisesi, birçoğu evsiz olan yaklaşık 60 Müslümana Ramazan ayı boyunca her akşam oruçlarını açmaları için avlusunda iftar yemeği veriyor.

İspanya'nın Barselona kentinde bulunan Santa Anna Katolik kilisesi, salgın nedeniyle Ramazan boyunca Müslümanlara kapılarını açtı.

“Faslı Kadınlar Katalonya Derneği”, kiliselerle avlularını kullanabilmek adına irtibata geçmesi üzerine Barselona’da bulunan Santa Anna Katolik kilisesi Rektörü Rahip Peio Sanchez olumlu bahigo giriş cevap verdi. Farklı inançların bir araya gelmesinin birlikte yaşamanın bir göstergesi olduğunu düşünen din insanı, kilise kapılarını derneğe açmaya kabul etti.

Kısıtlamalar nedeniyle iftar yapmak için evlerde toplanamayan Müslümanlar, kilise avlusu gibi geniş mekanların daha uygun olacağını düşünüyor.

DURUMDAN HERKES MEMNUN

Girişimin çok olumlu karşılandığının altını çizen Peio Sanchez, "Farklı kültür, din ve dilden insanlar, bazı politikacılardan çok daha kolay aynı masaya oturup yemeğini paylaşabiliyor." sözlerinde bulundu.

"İnsanlar Müslümanların bir Katolik kilisesinde iftar açmasından çok mutlu oluyor." diyen Dernek Başkanı Fevziye Çati, "Çünkü dinler bizi birleştirir, bizi ayırmaz." ifadelerini kullandı.

Ev yapımı yemekleri kilise avlusundaki masada yiyerek iftarını açan 27 yaşındaki Fas asıllı Hafid İbrahim de kardeşlik vurgusu yaparak, "Benim Müslüman, bazılarının Katolik diğerlerinin ise başka dinlerden olması çok güzel bir şey. Hepimiz kardeşiz ve zorlu zamanlarda birbirimize yardım etmeliyiz." şeklinde konuştu.