Ordu'nun Korgan ilçesinin Tepealan Mahallesi'nde yaşayan Mustafa Eteş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dönemin şartlarından dolayı okula gidemediğini ancak "bir harf" öğrenebilmek için bahçelerde amelelik yaptığını söyledi.

1945 yılında okuma yazma bilen kişilerin yanında amelelik yaparak okuma yazma öğrendiğini, yazmaya ise 1960'da günlük tutarak başladığını anlatan Eteş, günlükte dönemin önemli konularına, bölgesindeki hava durumunun yanı sıra ölen kişilere yer verdiğini anlattı.

Günlüğü sayesinde hatıralarını taze tuttuğunu kaydeden Eteş, "Doğduğum bölgede okul yoktu. Okuma yazmayı öğrenmekte kararlıydım. İlk olarak 29 harfi bir kağıda yazdırdım ve onları ezberledim. Bu harfleri öğrenebilmek için okuma yazma bilen kişilerin bahçelerinde günlerce amelelik yaptım. 1945 yılında okumayı öğrendim. 1960 yılına geldiğimizde ise günlük tutarak yazmaya başladım." dedi.

''20 bin 521 sayfalık günlükte, Adnan Menderes'in ölümü de var''

Mustafa Eteş, bugüne kadar tuttuğu günlüklerin 20 bin 521 sayfadan oluştuğunu vurgulayarak, "27 Mayıs darbesinin ardından 17 Eylül 1961'de idam edilen dönemin Başbakanı Adnan Menderes'in ölümü dahil, seçimler, darbeler ve tüm önemli konular günlerimde var. Günlüklerimi kendi yaptığım ahşap sandığın içerisinde muhafaza ediyorum." diye konuştu.