Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce (GHSİM) çocukların kötü alışkanlık edinmelerinin önüne geçmek ve spora teşvik amacıyla açılan judo kursuna katılan 50 Roman öğrenci, darbuka ve keman çalarak müzik kültürlerini sportif faaliyetleri içerisinde de yaşatmaya devam ediyor. 

"İlle de Spor Olsun" sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında haftada iki kez, ikişerli gruplar halinde okullarından alınarak Gençlik Mekezi Spor Salonu'nuna getirilen çocuklar, burada GHSİM Antrenörü Nermin Alayıldız'ın gözetiminde judo eğitimi alıyor.

Yaklaşık 2 saat süren antrenmanın ardından çeşitli aktivitelerde bulunan yaşları 7 ile 12 arasında değişen çocuklar, serbest zamanda yanlarında getirdikleri dabruka ve keman eşliğinde oynayarak eğlenme fırsatı buluyor.

Projenin fikir sahibi Necmi Hoşver İlkokulunda sınıf öğretmeni olan Okan Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, judo antrenörü Alayıldız ile sohbet ederken görevli olduğu okulda öğrenim gören Roman çocuklardan bahsettiğini söyledi.

"Bu çocuklar için 'Ne yapabiliriz?' diye düşündük." diyen Kalkan, "Çocukları kötü alışkanlıklardan kurtarmak için böyle bir eğitim planladık. Bir yıldır eğitimlerimiz devam ediyor. Hem sportif hem de başarı anlamında gelişme sağladık. Gayet güzel ve olumlu geri dönüşler aldık." diye konuştu.