Ülkesindeki iç savaşta iki kardeşini ve babasını kaybeden Suriyeli Bedir Emin, yaşadığı zor günlerin acısını yüreğinde taşıyor. 

Yaklaşık dört yıl önce savaştan kaçarak Türkiye'ye geldiklerini ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleştiklerini belirten 22 yaşındaki Emin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kiraladıkları evde anne ve kız kardeşiyle yaşadıklarını anlattı. 

"Savaş hem sevdiklerimi hem de benim sağlığımı aldı" diyen Suriyeli genç, yaşadığı acı dolu günlerin kendisini de hasta ettiğini söyledi.

Reyhanlı'daki tek odalı evde yaşamlarını sürdürdüklerini anlatan Bedir Emin, şunları kaydetti:

Betebet font-stretch: normal; font-size: 16px; line-height: 24px; font-family: Roboto, sans-serif;">"Halep'te farklı zamanlarda iki kardeşimi ve babamı, Esed'in savaş uçaklarının attığı varil bombaları hayattan kopardı. Annem ve kız kardeşimle, can güvenliğimiz için Türkiye'ye sığındık. Burada güven içinde yaşadık. Kısa süre önce baş ağrısı nedeniyle doktora gittiğimde, beynimde su toplandığını öğrendim. Aldığım bu haber hayatımın bir kez daha alt üst olmasına neden oldu."

Şu günlerde baş dönmesi ve hafıza kayıpları yaşadığını aktaran Emin, günlük işlerde çalışarak para kazanmaya çalıştıklarını aktardı. 

Yaşadıkları bunca acı olaya rağmen Türkiye'de güven içinde yaşadıklarını dile getiren Bedir Emin, "En değerli varlıklarım kardeşlerim ve babamı bu savaşta kaybettim. Onların acısını unutmadan, şimdi de ben rahatsızlandım. Savaş hayatımızı kararttı. Her şeye rağmen hayata tutunmak istiyoruz. Şu an tedavi olmak, anne ve kardeşime bakmak istiyorum. Bu ümidimi hiç kaybetmek istemiyorum" ifadelerini kullandı.