Grafiti sanatçısı İbrahim Kurtuluş, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan pandalara dikkat çekmek amacıyla İstanbul sokaklarındaki duvarlara "kızgın panda" resimleri çiziyor.

Karaköy ve civarındaki sokakların duvarlarında yer alan birçok çalışmanın sahibi olan ve "Leo" olarak tanınan Kurtuluş, yaklaşık 15 yıldır grafiti çiziyor.

Kurtuluş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir video klip sayesinde grafiti ile tanıştığını söyledi.

İlkokuldan bu yana resim yapmayı sevdiğini belirten Kurtuluş, "İzlediğim video sayesinde grafitiye ilgim arttı. Hoşuma gidince ben de aynı şeyleri yapmak istedim. O gün bugündür grafiti yapıyorum" dedi.

Restbet 24px; font-family: Roboto, sans-serif;">Başlangıçta duvarlara illegal şekilde grafiti yaptığını ifade eden Kurtuluş, şimdilerde ise izin alarak çalışma yürüttüğünü aktardı. Birçok insanın da bu tür çalışmalara ilgi gösterdiğini dile getiren Kurtuluş, şöyle devam etti:

"Yıllardır birçok sıkıntı çektim, duvarları boyarken gözaltına alındım. Artık özgür bir şekilde çizimlerimi yapabiliyorum. Hatta çizmemiz için para ödemek isteyenler, bu işe sponsor olan firmalar var. Grafiti bir sokak sanatıdır ve giderek yaygınlaşıyor. Aslında sokakları galerilere çeviriyoruz. Resim görmek isteyenlerin mutlaka galeriye gitmesi gerekiyor ama sokaktaki grafitiyi tüm vatandaşlar görebiliyor. Amacımız da bu zaten. Bu nedenle mutluyum."

Kurtuluş, grafiti yaparken bazı olumsuzluklara dikkat çekmek istediğini vurguladı.

Son yıllarda nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan pandalara karşı duyarlılığı artırmak amacıyla duvarlara panda resimleri çizdiğini belirten Kurtuluş, "Dikkat çekmek için de kızgınlık ifadesini kullanıyorum" diye konuştu.