Samsun'un Ayvacık ilçesinde anaokulu müdürü Nurten Akkuş, hayata geçirdiği projelerle sosyal medya üzerinden yılın öğretmeni seçildi.

Eğitim Yönetimi Okul Geliştirme Merkezi (EDOG) kurucusu ve yöneticisi Doç. Dr. Mustafa Yavuz, ulusal çapta "Sosyal Medyada Yılın Öğretmeni" anketi düzenledi. Anket sonucunda, önemli projelere imza atan Samsun Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş, "yılın öğretmeni" seçildi.

Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine oy veren herkese teşekkür etti.

Yedi yıldır görev yaptığı okulda hayata geçirdiği 15 proje arasından Türkiye genelinde uygulanan projeleri hakkında bilgi veren Akkuş, ilçeye bağlı köylerde maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının oyuncaklara kavuşturulması için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Oyuncak Kumbarası Sınıf Kardeşliği Projesi'ni hayata geçirdiklerini, yüzlerce çocuğa oyuncak kazandırdıklarını söyledi.

Akkuş şunları kaydetti:

Betasus 16px; line-height: 24px; font-family: Roboto, sans-serif;">"Oyuncak Kumbarası Sınıf Kardeşliği Projesi'yle çocukların oyuncak ihtiyacı karşılandı, Baba Bana Bir Masal Anlat Projesi ile babaların okul öncesi eğitime katılmasını sağladık. Bana Bir Gül Ver Projesi'yle dedeler ve nineler okula gelerek çocuklara masal anlattı. Yılın öğretmeni seçilmek gurur verici.

Yılın öğretmeni seçilmemde Baba Bana Bir Masal Anlat Projesi'nin rolü büyük. Bu projemiz sayesinde babaların okul öncesi eğitime katılmasını sağladık. Bunun yanı sıra Bana Bir Gül Ver Projesi'yle, çocuklar ile dede ve nineler arasında bir kuşak farkı oluşmaya başlamıştı, bu kuşak farkını ortadan kaldırmak için bu projeyi yaptık. Dedeler ve nineler okula gelerek çocuklara masal anlattı. Böylece bu kuşak farklığını ortadan kaldırdık. Bir çok projenin uygulaması devam ediyor, Özellikle, Baba Bana Bir Masal Anlat Projesi bazı üniversiteler tarafından araştırma konusu oldu."

Cumhurbaşkanlığındaki resepsiyona davetli

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde vereceği resepsiyona da davet edilen Akkuş, "Böyle bir gururu yaşamak hem mutluluk hem de onur verici" diye konuştu.