Nesli tükenmiş unsurlar hakkında bulunan fosil ve kalıntıları inceleyen ve bunlara ait bir tarih belirlemeye çalışan Hollandalı paleontologlar tarafından yapılan yeni hesaplamalara göre Tyrannosaurus Rex (T-Rex), insanların ve diğer birçok hayvanınkine benzer bir hızla, yaklaşık saatte 4,6 kilometre hızda yürüyebilirdi.

İNSANLARLA AYNI HIZDAYDI

Bilim insanları, 60 milyon yıldan daha fazla süre önce hayatlarını sürdüren ve 1 metreden daha uzun kafataslarına sahip Tyrannosaurus Rex (T-Rex) dinozor türünün sanılandan oldukça yavaş, hatta insanlara yakın bir hızda yürüdüğünü ortaya koydu.

CNN'deki habere göre, "Royal Society Open Science" adlı açık erişimli bilimsel dergisinde yayımlanan araştırmada, Hollandalı paleontologlar, Güney Hollanda eyaletine bağlı Leiden adlı şehirdeki doğal tarih müzesi Naturalis Biyoçeşitlilik Merkezinde bulunan 12 metrelik yetişkin T-Rex fosilinin üç boyutlu modelini oluşturdu ve dinozorun adım ritimlerini hesapladı.

Yürüttükleri çalışmada, dinozorun büyük kuyruğunu da hesaba katan paleontologlar, Latince “Zorba Kertenkelelerin Kralı” anlamına gelen Tyrannosaurus Rex (T-Rex)'in normal yürüme hızının ancak saatte 4,6 kilometre olabileceği sonucuna vardı.

T-Rex'in aslında ortalama olarak insanlara yakın bir hıza sahip olduğunu belirten bilim insanları, daha önceki araştırmalarda T-Rex'in yürüme hızını hesaplamada bacaklarına bakıldığını ama ağır kuyruğunun dikkate alınmadığını kaydetti.