İngiltere’nin Worcestershire bölgesindeki Stoulton kentinde yaşayan ünlü tavşanın, evinin bahçesinden çalındığı düşünülüyor. Sahibi eski model Annette Edwards, dünyanın en büyük tavşanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Darius’un çalındığını açıkladı.

1000 STERLİN ÖDÜL​

İngiltere'deki evinin bahçesinden çalınan tavşanı için sahibi Annette Edwards, 1000 sterlini gözden çıkardı.

Cumartesiyi pazara bağlayan gece Edwards’ın bahçesinden kaçırıldığını söyleyen polis ekipleri de harekete geçti. Emniyet birimleri 1,29 metre uzunluğundaki Darius'un bulunması için hayvanı görenlerden irtibata geçmelerini istedi.

Edwards, "Bu çok üzücü bir gün" diyerek Darius'u getirene 1000 sterlin para ödülü vereceğini duyurdu.

SAHİBİ ÜZGÜN

Twitter'dan tavşanı kaçıranlara seslenen Edwards, "Lütfen onu geri getirin. O yeniden üremek için zaten çok yaşlı." paylaşımında bulundu. Edwards, sözlerine “Bu çok üzücü bir gün” notunu da ekledi.

Tavşanın sahibi Annette Edwards, Darius'un yaşından dolayı özel perhizle beslenmesi gerektiğini aksi halde hayatını kaybedebileceğini söyledi, sosyal medya hesabından "lütfen onu getirin" diyerek de çağrıda bulundu.

Edwards'ın İngiliz basınına aktardıklarına göre Darius, dünyanın en büyük yaşayan tavşanı unvanını, yine kendi gibi dev boyutlarda olan annesi Alice'ten devralmıştı.

ÇİZGİ FİLM KARAKTERİNE BENZEMEK İÇİN ESTETİK OLDU

69 yaşındaki eski model Edwards, 10 yıldır hayvan yetiştiriciliği yapıyor ve şimdiye kadar 100'den fazla tavşan sahiplendi. Edwards, tavşanların devasa boyutlarını korumak için gereken havuç ve elmalara yaklaşık 7 bin dolar harcıyor.

Tavşan tutkusuyla bilinen Edwards, 2010'da çizgi film karakteri Jessica Rabbit gibi görünmek için geçirdiği estetik ameliyatlarla gündeme gelmişti. Edwards geçirdiği ameliyatlar için yaklaşık 10.000 pound harcadı.