Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırılarından endişe duyarak evlerini terk edip hastaneye sığınan aileye devlet yardım eli uzattı.

Valilik ve Sur Kaymakamlığı, Savaş Mahallesi'ndeki evlerinden, çatışmaların ortasında kalması nedeniyle ayrılmak zorunda kalan ancak maddi imkansızlıklar yüzünden Selahaddin Eyyubi Hastanesine sığınan 5 çocuklu Ağahan ve Sultan Ün çiftine destek oldu.

Aile, Kaymakam Memduh Tura'nın talimatıyla geçici olarak Yenişehir ilçesindeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün misafirhanesine yerleştirildi, öğrenim çağındaki 3 çocuk okula kaydettirildi.

Çocuklar, Sur Kaymakamlığı Rehberlik Araştırma Merkezinde görevli psikologlar eşliğinde okula götürüldü. Aile için ev kiralanacağı ve eşya alınacağı öğrenildi.

Piabet sans-serif;">Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz ile Kaymakam Tura, aileyi misafirhanede ziyaret ederek, bir süre görüştü.

"Başhekimden personele kadar herkesten destek gördük"

Sultan Ün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadıkları korku ve panikle evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirterek, gidecek yerleri olmadığından hastaneye sığındıklarını söyledi.

İlçedeki terör saldırıları yüzünden 4 aydır büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Ün, eşyalarını dahi alamadan evlerinden ayrıldıklarını vurguladı.

Ün, görüştükleri başhekimin kendilerine hastanenin kapılarını açtığını dile getirerek, "Bize hastanede 6 kişilik oda verdiler. Bir süre orada barındık. Başhekimden personele kadar herkesten destek gördük" şeklinde konuştu.