Tavşanı sahiplenen iki güzel insan, Aydın’ın Efeler ilçesindeki Cumhuriyet Mahallesi'nde bir seramik atölyesinde çalışıyor. Sema Ayhan Gökçen ve Pelin Zorlukol, bir arkadaşları aracılığıyla laboratuvar ortamında kullanıldığı iddia edilen tavşanı dört yıl önce sahiplendi. Kulakları kesilmiş, ön iki ayağında ve vücudunun birçok bölgesinde ağır hasarlar oluşmuş hayvanı tedavi ettiren iki yakın arkadaş Gökçen ve Zorlukol, tavşana "Zulu" adını verdi.

Zulu atölyenin bahçesinde kedi, köpek, tavuk, horoz ve hemcinsi tavşanlarla birlikte yaşıyor.

ZORLU BİR SÜREÇTEN GEÇİLDİ

Gazetecilere açıklama yapan Zorlukol, tavşanı sahiplendikleri ilk zamanlarda çok ürkek olduğunu ve yanına yaklaştırmadığını, ancak şefkatli, sabırlı ve bir o kadarda zor geçen iki yılın sonunda hemcinsleri gibi davranmaya başladığını söyledi.

Zorlukol, "İnsanlardan ve tüm canlılardan çok korkuyordu. Yaralarını tedavisini yapmak bile çok zorluydu. Gergin bir yapısı vardı. Rehabilite sürecinde bize alıştı. Artık bahçede ön ayakları zorlasa da yürüyebiliyor. Şu anda hayatından memnun durumda. Şu anda tek yapamadığı hareket toprağı kazma hareketi." dedi. Zulu’nun toprağı kazmasına ise bakıcıları yardım ediyor.

Gökçen ise laboratuvar ortamında kullanılan birçok hayvanda böyle üzüntü verici sonuçlar ortaya çıktığını belirterek, "Zulu kurtuldu ama onun gibi binlerce hayvan var. Deney yerine farklı metotlar var ve bunların başarıldığını biliyorum. Etik seçimler yapabiliriz." diye konuştu.