Japonya’da bir firma dünyanın ilk yenilebilir maskesini üretti. Meşhur Japon çöreği melonpan'dan (kavun ekmek) üretilen ürünün en az piyasada satılan diğer maskeler kadar koruyucu olduğu açıklandı. Koronavirüs salgınının ardından maskelerin moda sektörüne de yön verdiği ülkede çörekten üretilen maske sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

Japonya'da özel bir şirket, dünyanın ilk yenilebilir maskesini üretti.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN TALEBİ ÜZERİNE ORTAYA ÇIKTI

"Goku no Kimochi" adlı bir masaj ve güzellik merkezinin ürün geliştirme departmanı tarafından üretilen maskenin, kavun ekmeğin kokusunu her daim içlerine çekebilmeyi hayal eden 3 üniversite öğrencisinin talebine yanıt olarak ortaya çıktığı kaydedildi. Maskede kullanılan çörekleri Japonya'nın ünlü "kavun ekmek" satış zinciri "Melon de Melon"un sağladığı açıklandı.

Maskenin kalitesini laboratuvar ortamında test ettiren üretici firma, sıra dışı ürünün en az piyasada satılan endüstriyel maskeler kadar koruyucu olduğunu duyurdu.

TANESİ 28 TÜRK LİRASI

Kullanıcısının karnını doyurmayı vadeden maskenin 10 Haziran'dan itibaren çevrimiçi ortamda Japonya'da satışa sunulacağı öğrenilirken, 5'li paketin fiyatının ise bin 800 yen (yaklaşık 140 lira) olacağı belirtildi.