Zeytinburnu ilçesinin Sümer Mahallesi’nde, daha önce yıkılma riski bulunması nedeniyle boşaltımı gerçekleştirildiği öğrenilen 5 katlı binanın çökmesi sonucunda olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Arama kurtarma ekipleri enkaz altı çalışmalarını sürdürürken, yaşanılan korkunç faciada şu an için ölen ya da yaralananın olmadığı bildiriliyor.

VALİLİKTEN YAPILAN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 10.30’da Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde bulunan 27/3 numaralı sokaktaki 5 katlı bir binada çökme meydana geldiği belirtildi.

Olay yerine AFAD, itfaiye, güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edilerek, çevrede gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı aktarılan açıklamada, "Alınan ilk bilgilere göre, binanın yıkılma riski nedeniyle daha önceden boşaltıldığı anlaşılmıştır. Gelişmelerden kamuoyuna bilgi sunulacaktır." ifadelerine yer verildi.

BÜYÜK ORANDA MADDİ HASAR

Yapılan incelemelerde ölü ya da yaralı bulunmazken, enkazın altında park halindeki araçların bulunduğu görüldü.

İstanbul’un sahilde yer alan ilçelerinden biri olan Zeytinburnu, yüzölçümü küçük olmasına rağmen 300 bine yakın nüfusuyla her geçen gün daha da büyüyor. Artan nüfus ile birlikte konut ihtiyacı doğan ilçede kentsel dönüşüm gibi birçok çalışma hayata geçiriliyor.